ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det var en mardröm”

Metro · 27 Jul 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011
Mannen som står tvåa från vänster har pekats ut som Werewolfs president och står nu åtalad för hot. 

Mannen som står tvåa från vänster har pekats ut som Werewolfs president och står nu åtalad för hot. 


Sahlins rådgivare utpressad av kriminell liga

klar

Artikellänk är kopierad

HOT. Mitt i natten knackade det på dörren. När mannen tittade ut såg han någon som hade på sig en polisjacka, och öppnade. Så tog sig den kriminella ligan in hos Mona Sahlins förre rådgivare.

De hotade och pressade honom på 200 000 kronor – samtidigt som rådgivarens treåriga dotter låg och sov.

– Det var en mardröm. De sa ”vi har ett problem som vi ska lösa och vi vill inte köra ut dig i skogen”, säger rådgivaren i förhör.

Rådgivaren är entreprenör, driver flera olika företag och är välkänd i sin bransch. Bland företagets kunder finns några av världens starkaste varumärken. Mannen, som är i 40-årsålder ingick i en småföretagarsgrupp som Mona Sahlin skapade under sin tid som samhällsbyggnadsminister.

Natten mellan den 23 och 24 april i år fick rådgivaren och hans hustru obehagligt besök i sitt hem utanför Stockholm av medlemmar i den ökända kriminella ligan Werewolf Legion. Klockan halv två väcktes de av tre personer som stod utanför deras lägenhetsdörr. En av dem hade en falsk polisjacka på sig, varför mannen öppnade. De tre männen stormade in i lägenheten och uppträdde mycket hotfullt. En av männen,  ligans 30-årige president, bar en skinnväst med Werewolf legion-tryck.

– Den var en del i hotet eftersom västen är en tydlig referens till kriminella gäng, säger åklagare Carl Mellberg.

Medan parets treåriga dotter låg och sov krävde de att rådgivaren skulle betala en skuld på en halv miljon kronor och uttalade förtäckta hot om ”att gå ut i skogen”. Sedan tidigare hade rådgivaren en tvist med ett företag om ett byggarbete. Rådgivaren hade motsatt sig fakturan på en halv miljon kronor.

Det ovälkomna besöket varade i ungefär 45 minuter.

– Benen bara skakade, säger rådgivaren i förhör.

Han kom överens med utpressarna om att betala skulden några veckor senare. Under tiden kontaktade han polisen.

I går åtalades sex personer för bland annat försök till grov utpressning och grovt rån. Om de fälls riskerar flera av de inblandade flera års fängelse. Rättegången inleds på måndag i Södertörns tingsrätt.

Ligan är organiserad som ett mc-gäng

PRESIDENT. Werewolf Legion är organiserade som ett kriminellt mc-gäng med president och vice president – men de kör inte motorcykel.

Ligan beskrivs av polisen som våldsamma och högaktivt kriminella. Listan på grova brott är lång: våldsbrott, narkotikabrott, personrån och utpressning.

Den åtalade 30-årige presidenten har tidigare dömts till sju års fängelse för varusmuggling och grovt narkotikabrott.

Polisen uppmärksammade ligan första gången förra sommaren. Enligt chefen för Södertörnspolisens särskilda gänginsats Fredrik Gårdare är gruppen för tillfället splittrad då flera nyckelpersoner antingen sitter i fängelse eller är häktade.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro