ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

För evigt” efter två år

Emma Björkman · 5 Maj 2011
Uppdaterad 5 Maj 2011
”För evigt” gästas också av Ison och Filles vapendragare i hiphop-kollektivet HighWon. ”Vi gästar alltid varandras grejer. Det skulle vara kul att göra något ihop snart igen”, säger Fille, till vänster.

”För evigt” gästas också av Ison och Filles vapendragare i hiphop-kollektivet HighWon. ”Vi gästar alltid varandras grejer. Det skulle vara kul att göra något ihop snart igen”, säger Fille, till vänster. Foto: Ludvig Thunman


klar

Artikellänk är kopierad

Det dröjde inte länge efter turnén med skivan ”Stolthet” (2006) tills Ison Glasgow och Felipe ”Fille” Leiva Wenger gick in i studion igen. Men där tog det stopp. Filles röst sprack. – Jag fick en polyp på stämbanden. Jag lät som en karaktär i en maffiafilm och kunde inte hålla rösten. De gick in och brände bort polypen, säger Fille. – Efter operationen var jag nojig. Rösten kan förändras av en sådan operation. Jag inbillar mig att jag hade en mörkare botten förut. 

När duon fortsatte att spela in skivan 2009 kom nästa hinder – något kändes fel. – Låtarna var inte tillräckligt personliga. Vi ville göra låtar som sa lite mer om oss, säger Fille. Därför skrotade de texterna som inte höll måttet och skrev nya. ”För evigt” är både tillbakablickande och självutlämnande. Ison och Fille blir väldigt privata på två av spåren – ”Krig & kärlek” handlar om Filles tidigare kärleksrelation och ”När jag inte hade nåt” handlar om Isons första tid i Sverige. – Det krävdes övertalning för att jag skulle ha med den låten på skivan. Jag är nervös för att folk ska tycka synd om mig. Men jag tänker att det kan finnas andra som går igenom samma sak nu som jag kan ge styrka genom låten, säger Ison.

Att ”För evigt” dröjt beror inte bara på stämband och opersonliga låtar – Ison och Fille har jobbat med radio. Ison hörs i SR Metropol och Fille har den egna radioshowen ”Lilla Al-Fadji Hälliewüüd radio” med sitt succéaltergo Lilla Al-Fadji i P3. Till hösten återvänder Lilla Al-Fadji till Kanal 5 där han tidigare haft en tv-show. – Det blir en till Lilla Al–Fadjishow, det ska bli skitroligt. Det kommer bli gäster och vara sketchbaserat, säger Fille.

Nu ska Ison och Fille ut och spela. Den 9 juni kommer de till Strand i Stockholm och lovar ”speciella gäster” på scenen. Redan till hösten går de in i studion igen. – Så fort vi får tid kommer vi börja spela in. Vi har redan börjat titta på beats, säger Fille.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro