ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Här finns en kock som kan sina såser"

· 29 Apr 2016
Uppdaterad 29 Apr 2016

Foto: Hugo Nabo


Metros matkritiker har ätit på Stella Bisto.

klar

Artikellänk är kopierad

Stella Bistro

I eller på Limhamn? Den prepositionella förvirringen tar upp stora delar av min tankeverksamhet på väg till aftonens krog. Eller rättare benämnt; gastropub. En restaurang som kombinerar pubverksamhet med utökad meny för den hungrige. Kvällens krog kan även stoltsera med ett omnämnande i BIB-gourmand; guiden inom Guide Michelin familjen där motiveringen lyder; en bra restaurang som serverar bra mat till rimliga priser. Mitt sällskap och jag äntrar hungriga med höga förväntningar.

Lokalen är rymlig med matsal i två rum och bar placerad i mitten. Inredningen skvallrar om bistrokänsla med speglar, griffeltavla med meny och gardiner i mörkt tyg ompysslade med tofsar i äkta Montazami-anda.

Vi startar med prosecco i glas och husets Bistrobricka. En liten charkfest på bräda där en god pata negra och en fullt godkänd rillette utmärker sig. Förutom chark finns sardeller, ostron eller löjrom att välja på.

I väntan på våra varmrätter studeras dryckeslistan mer ingående. Det är trevligt att se ett utbud av lokala öler där både en IPA och en lager kommer från brygghuset någon kilometer bort. Danska Ølsnedkeren finns representerad och det får smilbanden att le. Roliga pigga öler i ett annars övergripande klassiskt utbud. Vinlistan domineras av italienare och fransoser samt en trevlig kroat á 2011 från Hvar namne med världens bästa fotbollsspelare och son av Malmö.

Burgare på högrev, fish and chips samt ryggbiff serveras av vår trivsamma servitris. Burgaren har tillagats alldeles för länge och tillbehören gör inget större väsen av sig. Det är trist att betala för en rätt då den inte håller måttet. Den friterade torsken är inte färdig och rinner ut ur sitt frityrskal till simmig konsistens på tallriken. Det sabbar till det rejält då tillbehören i form av en skönt grön ärtpuré och en mycket god hemlagad tartar sås agerar starka biroller. Ryggbiffen beställs medium rare. Det är en rejäl bit kött av mycket god kvalité på tallriken toppad med ugnsbakade kvisttomater. Den hemslagna bearnaisen är perfekt balanserad där både körvel och dragon utmärker sig. Här finns en kock som kan sina såser. Värre är det med ryggbiffen som är mer än well done. Synd på en fin bit protein.Vi rundar av med en chokladmousse och citronsorbet. Moussen är kompakt och mäktig med hög smak av choklad och drar åt tryffelkonsistens. Sorbet är frisk och fräsch med mycket smak av citron.

Stella Bistro uppvisar brister i en klassisk krogmeny. Tillbehören glänser till medan huvudråvarorna har det lite tufft. I hopp om tillfällig feber i köket är det ändå förståeligt att denna gastropub är en omtyckt mötesplats. Främst för sin varma hemtrevliga service. Nästa gång väljer jag kvällens meny från griffeltavlan och hoppas på förbättring. I eller på Limhamn. Man kan faktiskt säga både och.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro