ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Jag gick ner 14 kilo och blev nästan lite religiös”

Katarina Matsson · 3 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
”Jag gick ner 14 kilo och blev nästan  lite religiös” Från IT till GI gick Ola Lauritzson efter att ha lämnat ett stressigt liv som egenföretagare.

”Jag gick ner 14 kilo och blev nästan lite religiös” Från IT till GI gick Ola Lauritzson efter att ha lämnat ett stressigt liv som egenföretagare. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Under dot.com-eran prydde han omslagen på internationella affärstidningar, som vd för finansportalen Epo.com. I dag klättrar hans personliga böcker om GI högt på bokhandlarnas topplistor. Nu blir Ola Lauritzson ansvarig för MetroDiet på Metros nya hemsida.•• Hur gick du från IT till GI? – Jag tittade på några semesterbilder och insåg att det stressiga livet som egenföretagare hade satt sina spår – kilona hade smugit sig på. Det enda bantningssätt jag kände till var det klassiska: Svält dig själv till rätt vikt. Det fungerade inte alls, jag var ständigt hungrig, okoncentrerad och trött. Så åt jag middag med en tjejkompis. Hon berättade om den diet som tillät henne att äta trerätters, medan jag satt och petade i en sallad. Jag bestämde mig för att testa. På sex månader gick jag ner 14 kilo och blev nästan lite religiös på kuppen – jag fick så mycket energi. Jag kände att jag var tvungen att skriva ner hur enkelt det var. Det blev min första bok.•• Det har blivit fler böcker, du har startat ett antal nya företag, blivit GI-expert i TV 4:s söndagsmorgon … Allt du gör verkar gå vägen. – Jag tror att det viktiga är att lägga ner mycket energi och engagemang, oavsett om det handlar om att starta nya företag, skriva böcker, eller lära sig en ny sport. Tycker man samtidigt att det är kul, blir det naturligtvis lättare.•• När det gäller viktminskning skiftar råden dagligen. Vad gör GI-metoden till mer än en fluga? – Att det är en livsstil. Och så får du äta mycket, och många goda saker. •• I din bok ”GI i praktiken” introducerar du ”GB” som mått på hur kolhydrater påverkar blodsockret. Hur många nya termer måste man lära sig för att hålla formen? – Haha … Ja, man kan tycka att det är mycket tabeller och siffror, men vad det hela handlar om är att lära sig att äta på ett balanserat sätt och att förstå grunden: hur socker och snabba kolhydrater påverkar blodsockret och insulinnivån i kroppen. Tabellerna kan vara en hjälp på vägen.•• Du fortsätter att skriva. En av dina kommande böcker handlar bland annat om lycka. Vad gör dig lycklig? – Jag får säkert hundratals mejl och telefonsamtal om dagen av folk som lyckats på olika sätt och det gör mig lycklig. Sedan blir jag uppriktigt lycklig av att lära mig nya grejer, hela det här skapandet – oavsett om det handlar om att starta företag eller skriva böcker.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro