ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag kom inte till världen för att hållas inlåst”

TT · 7 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Intervjun med Natascha, gjord av ett österrikiskt tv-bolag, sändes på onsdagen i österrikisk tv. Här visas den på storbildsskärm på en kafé i Wien.

Intervjun med Natascha, gjord av ett österrikiskt tv-bolag, sändes på onsdagen i österrikisk tv. Här visas den på storbildsskärm på en kafé i Wien. Foto: Scanpix


Nu talar Natascha ut för första gången

klar

Artikellänk är kopierad

Tidskriften News publicerar även ett 20-tal bilder på en avspänd och leende Natascha Kampusch.
Tidskriften News publicerar även ett 20-tal bilder på en avspänd och leende Natascha Kampusch.

 ÖSTERRIKE. Efter två veckor träder Natascha Kampusch fram för första gången i tv och berättar om åtta års fångenskap i en källare utanför Österrikes huvudstad Wien. I en tidningsintervju före tv-framträdandet talar hon också om hur hon hela tiden bara tänkte på att fly. Tidskriften News publicerar även ett 20-tal bilder på en avspänd och leende Natascha i sällskap med läkare och rådgivare.

För tidskriften News har 18-åringen berättat att hon under fångenskapen frågade sig själv gång på gång ”varför ska detta hända just mig?”. – Jag lovade mig själv att aldrig släppa tanken på flykt, förklarar hon i intervjun. – Jag tänkte att jag inte hade kommit till världen för att låsas in och få hela mitt liv förstört. Men hon började känna förtvivlan när hon fick veta att omvärlden trodde att hon var död.

I intervjun i går kväll med österrikiska tv-kanalen ORF säger Kampusch också att hon försökte signalera till folk med ögonen när hon vid enstaka tillfällen fick komma utomhus. – Hon sa till mig att hon försökte få ögonkontakt med folk vid flera tillfällen och ville signalera till dem ”Snälla hjälp mig”, berättade ORF:s Christoph Feurstein före sändningen av intervjun. – Men ingen reagerade.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro