ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag körde rakt in i en bergvägg”

metro · 13 Nov 2011
Uppdaterad 13 Nov 2011

Programledaren Åsa Avdic tycker att man upplever nya städer bäst till fots. Värsta resminnet var när hon kraschade med en vespa på Korfu.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Avdic.
Åsa Avdic.

Bästa resminnet … – När jag bilade längs franska sydkusten med min man i en gammal skruttig Volvo när vi var alldeles nykära. Det regnade nästan hela tiden och vi letade efter något Van Gogh-museum som vi aldrig hittade, men det var fint ändå.  Värsta resminnet … – En gång när jag var ung och dum hyrde jag och min dåvarande pojkvän Vespa på Korfu. Jag hade inget körkort och hade knappt aldrig ens kört moppe. Efter tre timmars körning fick jag sladd på en skogsväg och körde rakt in i en bergvägg. Vespan blev  mos och jag pajade knät. En vänlig främling som bodde på berget ovanför förbarmade sig över oss, tejpade ihop mitt knä, bjöd på middag, lät oss övernatta i hans hus och körde tillbaka oss till uthyraren på andra sidan ön dagen därpå. Väl där skällde han ut uthyraren för att ha undermåliga Vespor och lyckades på något sätt trassla oss ur hela situationen. Favoritresmål … – Senaste åren har jag varit ofta i Berlin, tycker det är en extremt schysst stad att bara hänga i över en helg, kolla konst, käka god mat, träffa vänner och aldrig gå och lägga sig. Det vackraste stället jag varit på måste dock vara den italienska vulkanön Stromboli. Det packar jag alltid ner i resväskan … – Tycker att man upplever nya städer allra bäst till fots, så sköna skor är helt nödvändigt. Sen får jag panik om jag inte har minst tre olästa böcker med mig. Det första jag gör på hotellrummet … – Kollar om det finns badkar. Sen brukar jag provligga sängen. En annan sak som jag har kommit på är rätt smart att göra på hotellrum är att inte dra på tv:n direkt, utan lyssna på tystnaden en stund först. Restipset … – Är du i en stad: Strunta i taxi! Gå eller åk kollektivt. Så är det mycket lättare att få en känsla för en stad. Hamnar du i knipa: Be om hjälp. Folk är rätt trevliga, när det kommer till kritan.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro