ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag trivs bäst bakom ratten”

Ned Ehrbar/Metro World News · 5 Maj 2011
Uppdaterad 5 Maj 2011
En annorlunda advokat som har kontoret i sin Lincoln

En annorlunda advokat som har kontoret i sin Lincoln Foto: 


klar

Artikellänk är kopierad

I ”The Lincoln lawyer” spelar Matthew McConaughey en advokat som har sitt kontor i bilen. Och det hade lika gärna kunna vara Matthew själv.

– Jag trivs absolut bäst bakom ratten. Jag älskar att sitta i förarsätet, ha kontroll över min musik, över temperaturen, fälla bak sätet och lägga upp en fot över sidospegeln, säger han.Och det gjorde det lätt för honom att knyta an till rollfiguren i ”The Lincoln lawyer”.

McConaughey spelar Mickey Haller, en försvarsadvokat i Los Angeles som har kontoret i sin gamla Lincoln sedan. – Min egen bil är ett mobilt kontor. Jag brukar åka två timmar tidigare än jag behöver så att jag kan hitta ett bra ställe att parkera på, slappna av och göra alla telefonsamtal jag behöver parkerad under ett träd, innan jag går till ett möte. – Jag gillar verkligen att ha möten i bilen. Så gör jag ofta, jag säger ”jag hämtar dig på det här stället”. Sedan ger vi oss ut på en timmes körning.

Men McConaughey hävdar att han aldrig varit en fortkörare. – Jag har alltid föredragit långsam körning. Jag åker hellre tidigt för att kunna ”cruisa” fram. Eftersom jag gillar att köra så vill jag inte att det ska gå för fort. Det är som min bror säger: Jag dricker lättöl för att jag gillar att dricka öl, och jag kan dricka mer för det är lättöl.

Interiören i hans egna mobila kontor har förstås ändrat innehåll sedan sonen Levi, 2, och dottern Vida, 1, kom. – Det är en riktig röra. Men jag vet att om det är något barnen eller jag behöver så finns det någonstans i min bil.

Det är inte första gången Matthew McConaughey spelar advokat och det är ingen slump. När han gick på college var det hans yrkesplan. – En dag insåg jag att det jag ville göra krävde två års pluggande i den här skolan och sedan fyra år på juristutbildningen. Så jag skulle vara 28 innan jag fick chansen att börja arbeta i yrket och bygga en karriär. Och jag tänkte, ”Inte en chans”. Och jag är glad att jag bestämde mig för att byta karriär.

klar

Artikellänk är kopierad

Ned Ehrbar/Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro