ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

"Jag var ganska kluven inför Sydafrika"

Pontus Hammarlund · 14 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Första avsnittet av ”Cuppen” sänds i SVT 1 klockan 21.00 i kväll. 

Första avsnittet av ”Cuppen” sänds i SVT 1 klockan 21.00 i kväll.  Foto: SVT


klar

Artikellänk är kopierad

Sis Beauty (Connie Mfuko) och Micke (Alexander Skarsgård).
Sis Beauty (Connie Mfuko) och Micke (Alexander Skarsgård).

Allt börjar på Gothia Cup. Och som titeln ”Cuppen” kan antyda handlar det både om fotboll och kriminalitet. SVT:s nya dramaserien i tre delar är något så ovanligt som en samproduktion med sydafrikansk tv. Den är inspelad både i Sverige och Sydafrika vilket innebar kulturkrockar för samtliga inblandade.– Man blir ganska kluven när man är i Sydafrika. Det är extremt segregerat. Man märker att de dömer en efter vilken ras man tillhör trots att det var 15 år sedan apartheid försvann, säger den svenske huvudrollsinnehavaren Alexander Skarsgård och fortsätter:– Det frodas fortfarande på något sätt. Och det är rätt obehagligt när 15 åringar tittar på någon och bedömmer deras näsrygg för att se vilken ras denne tillhör.Men det fanns givitvis ljuspunkter också.– Trots att det var tragiskt på många plan så fanns det ett driv och en gnista hos folk. Ungarna var på hugget och sammanhållningen mellan människorna i kåkstaden Alexandra var jättefin.

En stor del av inspelningen var förlagd just där. Och i kåkstaden kände sig Alexander Skarsgård säker. Värre var det i de rika områdena dit de kriminella elementen lockades nattetid.– Det kom folk när vi var downtown som var extremt påtända, hotade vakter och skulle ha ihjäl folk. Det blir ju rätt obehagligt när någon säger att de ska hem och hämta kniven. Sådant hände aldrig i Alexandra. •• Du har fyllt 30 år. Är det smickrande att se så ung ut att du får spela tonåring?– Ja... det är det ju. Men det är ju inte kul om man alltid får spela tonåring. Det är ju bra om man har ett utseende som gör att man både kan spela yngre och äldre än man är.•• Är det lättare att få roller när man blir äldre?– Ja, generellt så finns det bättre roller mellan 30 och 40 än mellan 20 och 30. Jag ser fram emot det.•• Du växte upp i en stor familj och har fem syskon. Längat du efter en egen familj?– Ja, det kan jag göra. Men det går i perioder så jag kanske inte är helt klar med det själviska enmanslivet. Men längtan växer sig definitivt starkare.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro