ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Ko och troll" gifte sig tack vare World of Warcraft

Martin Eriksson · 13 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Johanna och Larry fann kärleken i dataspel på nätet

klar

Artikellänk är kopierad

Mellerud Tjejen Johanna Atkins träffade sin man pånätet där de båda spelade World of Warcraft. Han är från England och tvekade inte att flytta till Mellerud.
Mellerud Tjejen Johanna Atkins träffade sin man pånätet där de båda spelade World of Warcraft. Han är från England och tvekade inte att flytta till Mellerud.
Johannas WoW-karaktär.
Johannas WoW-karaktär.

Kärlek börjar alltid med bråk går ramsan. I Johanna och Larry Atkinsons fall stämmer det. Men det var ett bråk mellan ett troll och en ko. De blev kära i varandra över dataspelet World of Warcraft (WoW).– Vi hade aldrig kunnat mötas om det inte var för WoW, säger Johanna Atkinson.I WoW deltar miljontals spelare över hela världen samtidigt. I form av figurer som troll, orcher, alver, dvärgar och hyfsat vanliga människokrigare utkämpas strider och upp uppdrag i en konstgjord värld. Det var här kärleken uppstod.Både Johannas och Larrys figurer skulle döda ett speciellt troll i en avlägsen del av spelet.– Jag hade kämpat länge för att nå det där trollet. Då kommer det någon flashig ko och dödar det. Jag blev skitsur, säger Larry.– Vår första kontakt var att Larry skickade ett meddelande som gick ut på att jag i princip skulle gå och dränka mig, säger Johanna.

Men redan nästa dag möttes de i spelet igen. Då kom de överens om att det var bättre att samarbeta på uppdragen i stället för att förstöra för varandra.Via så kallat "teamspeak" kunde de prata med varandra med headsets samtidigt som odjuren dräptes på löpande band.– Vi blev så där beroende av spelet som man läst om i skräckartiklar i tidningar, men vi hade något mer. Vi hade varandra, säger Johanna.I dag är de gifta och bor tillsammans i Mellerud. Larry har flyttat hit från England. – Mina vänner var väldigt skeptiska i början, säger Johanna. Men Larrys vänner tyckte det hela var häftigt.Johanna tror det finns fördelar med att träffas över WoW.– Det sista man tänker på är att hitta den rätta. Det finns ingen tillgjordhet."Kärlek börjar alltid med bråk" lyder en svensk barnramsa, stämmer det på er?– Jag har aldrig hört den ramsan, men i vårt fall stämmer det definitivt, säger Larry.Ska ni göra något särskilt på alla hjärtans dag?– Nej, inget särskilt. Kanske spela World of Warcraft... Men vi ska väl mysa med varandra typ, säger Johanna.Fotnot: Johannas "ko"-karaktär i spelet är av rasen Tauren.

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro