ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Sätt sabotörerna i konkurs”

Tomas Lundin · 30 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

• Hammarby förlorar flera miljoner • Ledningen undersöker möjligheten att stämma fansen

klar

Artikellänk är kopierad

Hammarby kan få dryga böter efter måndagens skandalderby, som förmodligen var det sista på Söderstadion. Klubben vill nu stämma fansen som stormade planen i civil domstol. Fem personer ur Hammarbys egen personal skadades av fyrverkeripjäser som riktades mot dem.

KOSTAR MILJONER Den ekonomiska notan för Hammarby fotboll kommer att bli miljontals kronor. Förutom böter kommer klubben sannolikt straffas med minskade intäkter från sponsorer och biljettförsäljning. Det sportsliga straffet kan bli spel inför tomma läktare, poängavdrag och borttagna ståplatser. – Personerna som har orsakat det här ska ställas till svars, säger Hammarbys vd Henrik Appelqvist. Klubben har nu tagit kontakt med jurister för att se om det går att driva ett civilrättsligt mål mot sabotörerna, när de identifieras. – Om de inte kan betala vad det kostar kommer de i alla fall kunna sättas i personlig konkurs, säger Henrik Appelqvist.

"ÄR MAKTLÖS" Både Hammarby och Djurgården är tveksamma till att klubbarna ska betala fansens drullenotor. – Det är en god tanke om man tror att de här så kallade supportrarna bryr sig. Visst ska klubben straffas om det finns brister i säkerheten, men i vissa lägen är man maktlös, säger Djurgårdens ordförande Bo Lundquist. Svenska fotbollförbundet vill nu ha en skärpt huliganlag och sneglar mot England, där man har stängt av tusentals personer från arenorna. I nuläget får den svenska polisen inte meddela klubbarna om potentiella bråkstakar. I helgen ska fotbollförbundets tävlingsutskott avgöra vilka straff Hammarby och Djurgården ska få.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro