ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

"Solsidan"-gänget: Så lika är vi våra rollfigurer

Natalie Demirian · 1 Dec 2017
Uppdaterad 1 Dec 2017
Hela "Solsidan"-gänget på pressträffen.

Hela "Solsidan"-gänget på pressträffen. Foto: Gustav Gräll


Det är dags att återse Ove, Mickan, Fredde och resten av Solsidan”-gänget. När den omåttligt populära tv-serien nu blir biofilm får vi se rollfigurerna kämpa sig genom olika livskriser. – Vi har försökt att addera lite mer djup och drama, men i den gamla ”Solsidan”-stöpningen ändå, säger Felix Herngren till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

TV: Se Herngren och Rheborg tala ut om ”drönarkapprustningen” under inspelningen av ”Solsidan”: 

Filmen inleds dramatiskt, något som avslöjas redan i trailern, när Anna och Alex mitt i julfirandet berättar för Fredde och Mickan att de ska skiljas.

Felix Herngren gör återigen rollen som den konflikträdde tandläkaren Alex och sitter också i regissörsstolen tillsammans med sin bror Måns Herngren.

Han säger att han under inspelningarna fick användning av att själv ha gått genom en tuff skilsmässa.

– Man försöker alltid gräva efter situationer som man själv har varit med om för att framkalla känslor. Det har jag tagit mycket från mina tidigare katastrofer i livet, så det har varit användbart.

På frågan om de är nervösa inför premiären svarar Måns Herngren:

– Om det inte går ihop nu ekonomiskt så kanske vi aldrig får göra någon mer film. Så kan det ju bli!

Och Felix Herngren flikar in:

– Jag tror att vi får en chans till efter det, men sen är det kört. Två floppar i rad, då är man ute. Så är det tyvärr. Men vi får se, jag är inte så nervös utan mest glad. Det känns så kul och skönt nu när allt är klart.

Att det finns risker med att ta en komediserie med 22-minuters avsnitt till långfilm var skådespelarna medvetna om innan inspelningarna.

– Vi pratade länge om det, innan det blev slag i saken. Så det är ganska noga genomtänkt. Nu finns det ingen återvändo. Bebisen ska ut, så det är bara att åka med krystvärkarna, säger Mia Skäringer, som spelar Anna.

Hon säger att tittarna kommer att känna igen sig, men att man också vill överraska fansen.

– Man vill inte bara att de ska luta sig tillbaka och få det gamla goda vanliga.

Henrik Schyffert spelar Annas nya kille David.

– Jag har varit väldigt avundsjuk på Solsidan i många år. Det är en så välgjord serie. Jag har alltid tänkt att ”fan, att man inte fick vara med där”.

Han beskriver sin rollfigur som en ”dryg jävel”.

– Han är lite mansgris, dryg och självupptagen. Det var inte svårt att hitta den där gubben, det var det som var det läskiga. Han låg närmare än vad jag trodde.

Två andra som gör entré i ”Solsidan”-gänget är Frida Hallgren som spelar Alex nya tjej och Sven Wollter som spelar Freddes pappa.

– Det känns väldigt roligt och bra. Jag kände inte till det här, jag kollar inte tv på det sättet, men jag kände till alla som var med och var en aning nervös inför hur jag skulle funka i det här sammanhanget. Men den här kamratkretsen var helt underbar att komma in i, säger Sven Wollter.

Johan Rheborg, som spelar Fredde, säger att det känns kul att ta ”Solsidan” vidare till nästa steg.

– Det har varit snack om att göra en film ganska länge, men det har varit en manusfråga.

Josephine Bornebusch, Mickan, instämmer.

– Först tänkte man, hur många tv-serier har blivit bra på film? Är det här verkligen en bra idé? Men vi läste manus, tyckte och tänkte och kände att det här är jätteroligt.

Felix Herngren och Måns Herngren säger att de kan tänka sig att göra mer ”Solsidan”.

– Vi fick mersmak under inspelningen. Utmaningen varje gång vi har gjort en ny säsong, eller nu med filmen, är att ha en bra idé om vad man ska berätta för någonting. Det blir något att ta tag i framåt och se om vi hittar några nya idéer och spår att gå på, säger Felix Herngren.

pil
Känner ni igen er i era rollfigurer?

Felix Herngren (Alex Löfström):

– Det finns några likheter. Sedan är det påskruvat så klart, men jag känner igen mig ganska mycket i Alex. Framför allt innan jag skiljde mig.

Mia Skäringer (Anna Löfström):

– Anna har den funktionen att man ska kunna känna igen sig i henne. Hon är inte så jätteskruvad. Det mesta hos henne kan jag identifiera med mig själv och använda mig av.

Malin Cederbladh (Anette Sundberg):

– Absolut. Det är ju en själv, men med mer bränsle på vissa neuroser i mitt fall.

Johan Rheborg (Fredde Schiller):

– Jag är verkligen inte Fredde. När vi har filmat klart och det finns kläder kvar är det inte direkt något man vill ta med sig hem.

Josephine Bornebusch (Mickan Schiller):

– Inte så lik. Första dagen tänker jag alltid att jag vill köpa loss kläderna när vi är klara, sista dagen tänker jag bara nej, inte ens om jag fick betalt vill jag ha på mig det igen.

Henrik Dorsin, som spelar Ove Sundberg, repade inför en föreställning och kunde inte närvara under intervjun.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro