ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

The Family” dominerar: ”Melodifestivalen är dödsviktig för oss”

LINDA HELLUM · 12 Feb 2016
Uppdaterad 9 Feb 2017
Joy Deb, Linnea Deb och Anton Hård af Segerstad har flest låtar med i årets Melodifestival. På lördag står de bakom både Isas och Mollys bidrag.

Joy Deb, Linnea Deb och Anton Hård af Segerstad har flest låtar med i årets Melodifestival. På lördag står de bakom både Isas och Mollys bidrag. Foto: Stefan Johansson


Thomas G:son, Bobby Ljunggren och Fredrik Kempe i all ära. Makarna Joy och Linnea Deb samt Anton Hård af Segerstad är Melodifestivalens nya superlåtskrivare.

klar

Artikellänk är kopierad

Trion i arbete i studion.
Trion i arbete i studion.
Måns, Anton Joy och Linnea följer spänt röstningen i Eurovision song contest 2016.
Måns, Anton Joy och Linnea följer spänt röstningen i Eurovision song contest 2016.

De är ”The Family”, låtskrivartrion som alla konkurrenter fruktar. Linnea och Joy Deb samt Anton Hård af Segerstad stod för förra årets supervinnare ”Heroes” och året före det skrev de Ace Wilders stora genombrott, tillika tvåan, ”Busy doin’ nothin’” tillsammans med stjärnan själv – för att nämna några.

I år står de bakom fyra bidrag, Ace Wilders ”Don’t worry”, Molly Pettersson Hammars ”Hunger”, Isas ”I will wait” och Lisa Ajax ”My heart wants me dead”.

I lördagens deltävling tävlar Isa och Molly mot varandra. Men Linnea Deb favoriserar inte.

– Alla fyra låtar är mina bebisar. Det går inte att ha en favorit, säger hon till Metro.

Det stora genombrottet för Linnea och maken Joy kom med Melodifestivalsvinnaren ”You” och Robin Stjernberg 2013. Efter det kunde de välja och vraka bland musikförlagen. Samarbeten med olika låtskrivare fortsatte, främst Anton Hård af Segerstad. Duon blev en trio.

När de åkte till Los Angeles en period för att skriva där bodde de alla tre med familjer i ett hyrt hus och kom att kallas ”The Family” av sina amerikanska kollegor.

Linnea och Joy har varit ett par i 16 år och nu i mars firar de 10 år om gifta. Tillsammans har de döttrarna Nora, 8, och Stella, 6. Att arbeta så intensivt som par ser inte Linnea som ett problem, tvärtom.

LÄS MER: Schlagerballader dominerar i Malmö

– Det är underbart! Han är min bästa vän, vi har ett jättefint samarbete säger Linnea och berättar att Anton lättat har konstaterat att han aldrig har sett något storbråk trots alla arbetstimmar.

Och nämnde Anton är personen som kompletterar dem.

Deras karriär inom Melodifestivalen kulminerade förra året med ESC-vinnande Måns Zelmerlöw och ”Heroes”. Att de återkommer till musiktävlingen är självklart.

– Melodifestivalen är dödsviktig för oss. Jag är väldigt tacksam och ödmjuk inför vad den har gjort för oss, säger Linnea och menar att hon gillar ”Mellobubblan” som branschen kallar Melodifestivalsdagarna.

– Det är som musikbranschens stora AW. Alla är så fantastiskt trevliga och man knyter kontakter.

För arbetet med att skriva nya hitlåtar går outtröttligt vidare.

– Vi kan inte slappna av nu. Vi har ingen Ferrari eller något lyxslott, det är inte sådana pengar det handlar om, säger Linnea.

Med andra ord får konkurrenterna räkna med ”The Family” ett tag till.

klar

Artikellänk är kopierad

LINDA HELLUM
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro