ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vi lever bland Börje och Barbro som älskar schlager"

Axel Björklund · 7 Apr 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
"Vi lever bland Börje och Barbro som älskar schlager" Mapei ses som en av Sveriges absolut största raptalanger.

"Vi lever bland Börje och Barbro som älskar schlager" Mapei ses som en av Sveriges absolut största raptalanger. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Jackie Cummings heter Mapei i mellannamn. Det är ett namn från Liberia och betyder gammal kvinna eller mulattkvinna, och Jackie Cummings använder det som artistnamn. Mapei är ingen gammal kvinna, hon är bara 22 år, men ses som en av de största raptalangerna som kommit fram i Sverige på ungefär hur länge som helst. Två lördagar i rad har publiken bevittnat hur hon som gästartist överglänst huvudattraktioner på legendariska konsertlokalen Mosebackes scen i Stockholm; först barndomsvännerna Up Hygh, sedan Kaahs nya soulband SLS. Hon verkar närmast generad när hon pratar om det. – Stockholm är ju så litet, så det blev hajp. Jag är tydligen ”raptjejen” nu, fast jag vill hålla på med annat också. Om jag skulle släppa en skiva nu skulle det vara en massa olika genrer sammankopplade. Det kan bli helt fel eller jättebra, säger hon.HATAR DET KONVENTIONELLA – Jag vill gå till Leila K på Plattan och fråga: ”Vill du vara med på någonting?” Jag hatar det konventionella, arga killen eller tjejen. ”Jag heter Jackie och ska stå med modellmin på framsidan …” Jag kan erkänna att jag är väldigt ”arty” av mig. Fast jag satsar på skolan. Det vore jobbigt att lägga allt på musik och så hamnar man på posten. Även om Mapei inte tänker göra renodlad hiphop har hon massor av tankar kring hur genren kan växa sig starkare. Det kretsar nästan hela tiden kring att nå utanför landets gränser. – Jag är inte hiphop på det sättet, men vi måste globalisera oss. För vi lever bland Börje och Barbro som älskar schlager. Det är inget fel med det, men det är verkligheten. Antingen tar man del av de världarna eller så drar man till ett ställe där de fattar.

klar

Artikellänk är kopierad

Axel Björklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro