ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

1 000 # blev till nya träd på Borneo

Elina Bratt-Lejring · 24 Mar 2013
Uppdaterad 24 Mar 2013
1000 # blev till nya träd på Borneo elena Veselinovic i Malmö har laddat upp flera bilder till Metros kampanj #metroskogen. Hennes mormor har virkat väskor och mattor av plastpåsar.

1000 # blev till nya träd på Borneo elena Veselinovic i Malmö har laddat upp flera bilder till Metros kampanj #metroskogen. Hennes mormor har virkat väskor och mattor av plastpåsar. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Metros läsare har lagt upp långt över tusen bilder på kampanj-sajten Metroskogen”. Det betyder att Metro kommer att plantera tusen träd i Borneo.

klar

Artikellänk är kopierad

Femton dagar före Earth hour hakade Metro på WWF:s kampanj ”I will if you will” och uppmanade alla läsare att ta bilder på hur de lever klimatsmart. 

Om fler än tusen bilder lades upp via Instagram före den 23 mars lovade Metro att plantera tusen träd i Borneo. Kampanjen väckte stort engagemang och massor av fina bilder har strömmat in. 

En av dem som lagt upp bilder är Jelena Veselinovic, som fotograferat mattor och väskor som hennes mormor har virkat av plastpåsar.

– Min mormor har alltid virkat för skojs skull. En dag hade hon inget garn hemma och då fick hon idén att göra remsor av plastpåsar och använda dem i stället för garn. Det första hon virkade var en liten väska till mig och sedan har hon fortsatt. 

Eleverna i klass tre sol på Staffanstorp Anneroskolan har också deltagit i kampanjen. Tillsammans har de lagt upp 27 bilder.

– Tusen träd i regnskogen är väldigt viktigt. Vi vill ha en bra miljö och det känns skönt att man har gjort lite för miljön själv, säger Ida Blomstergren och Erik Björkkvist, som lagt upp en bild där de lånar böcker i stället för att köpa nya.

klar

Artikellänk är kopierad

Elina Bratt-Lejring
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro