ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

1 400 protesterar mot Gårdarivning

Sanna Schiller · 14 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Vi vill visa vårt missnöje, de får inte riva våra bostäder, säger Måns Almered. – De har låtit bli att måla husen så att de ska se extra slitna ut, det är skandal att kommunen vill riva, säger Charlotta Berglund.

Vi vill visa vårt missnöje, de får inte riva våra bostäder, säger Måns Almered. – De har låtit bli att måla husen så att de ska se extra slitna ut, det är skandal att kommunen vill riva, säger Charlotta Berglund. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Över 1 400 har skrivit på protestlistan mot rivningen av södra Gårda.– Gårda är ett unikt ställe som måste bevaras, men folk begriper inte det eftersom husen ser ut som de gör, säger Gårdabon Charlotta Berglund.Nu startar kommunen sin utredning. Rivningen av landshövdingehusen i Gårda har diskuterats med jämna mellanrum under senare år. Men nu kan det bli verklighet.

I mitten av mars tar byggnadsnämnden ställning till de synpunkter som lämnats av boende i södra Gårda och därefter tar stadsbyggnadskontoret fram en detaljplan.

De boende i Gårda tror inte att de har en stor chans att påverka politikerna, men vägrar ge upp.– Vi har inte fått tillräckligt med information, det här är inte demokratiskt. Några politiker är sugna på att riva och det känns som att beslutet redan är fattat, säger Måns Almered, en av de drivande bakom protesterna.

Bakgrunden är att Svenska Mässan vill expandera och flytta in i Fokushuset. P-platserna på de två översta våningarna i huset måste då flyttas till en plats i närheten, vilket innebär att landshövdingehusen mellan Fabriksgatan och motorleden måste rivas.

Mats Arnsmar (S), i byggnadsnämnden är för rivningen.– Det är främst den dåliga luftkvaliteten i området som gör att husen bör rivas. Det är inte en bra miljö att bo i, säger han.

Om rivningen blir av tvingas över 100 personer flytta.

klar

Artikellänk är kopierad

Sanna Schiller
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro