ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

1 av 92 förskolor i Skåne har godkänd olycksplan

Lotta Bergström · 17 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Bara en av 92 tillfrågade förskolor i 13 av Skånes kommuner har en fungerande egenkontroll för att undvika olyckor och miljöskador. Ändå ska varje förskola enligt lag ha en plan för att kontrollera lekredskap, hantera kemikalier och avfall och hantera hot och olyckor.

Det är Skånes kommuner som bett Miljösamverkan  i Skåne ta reda på hur det ligger till. Susanne Dahlberg på länsstyrelsen ingår i arbetsgruppen. Hon ser allvarligt på bristerna. – Mycket återstår innan alla länets förskolor har en bra egenkontroll, säger hon.

CHECKLISTA Nu har arbetsgruppen tagit fram en checklista så att förskolor snabbt kan göra egna kontrollplaner. Listan finns på länsstyrelsens hemsida. Högkullens förskola i Örkelljunga beskrivs i länsstyrelsens undersökning som den enda förskolan med egenkontroll. Rektor Agneta Ekberg där och fyra andra förskolor har arbetat enligt planen sedan i höstas. – Det förebyggande arbetet tar tid i början. Men när kontrollerna är i gång kommer det att flyta, säger hon. Alla Örkelljungas förskolor har tagit del av planen.

klar

Artikellänk är kopierad

Lotta Bergström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro