ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

1 vardag – 2 krockar

Anna Andersson · 22 Sep 2011
Uppdaterad 22 Sep 2011
Den första spårvagnsolyckan skedde i Stigbergsbacken, mellan Masthuggstorget och Stigbergstorget.

Den första spårvagnsolyckan skedde i Stigbergsbacken, mellan Masthuggstorget och Stigbergstorget. Foto: Christina Blom


Två spårvagnsolyckor på en dag. Båda i kollision med bilar. Utredare: Viktigt att följa trafikreglerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Den andra spårvagnsolyckan skedde efter halv sex – en personbil krockade med en vagn vid korsningen Södra Vägen/Berzeliigatan.
Den andra spårvagnsolyckan skedde efter halv sex – en personbil krockade med en vagn vid korsningen Södra Vägen/Berzeliigatan.Foto: Robert Nilsson

Två spårvagnsolyckor inträffade i går i centrala Göteborg. Vid den ena kollisionen, som inträffade vid 12.40-tiden, kolliderade en spårvagn med en lastbil vid Stigbergsliden. Enligt de första uppgifterna var det två personer som ska ha skadats och förts till sjukhus. Men enligt Sahlgrenska hade bara en person kommit till sjukhuset under eftermiddagen. – Det har kommit in en kvinna i 40-årsåldern som är lindrigt skadad, säger Stefan Sarajärvi på Sahlgrenskas presstjänst. Vid 17.40-tiden var det dags igen, då en personbil krockade med en spårvagn i korsningen Södra vägen /Berzeliigatan. Enligt räddningstjänsten var det ingen person som skadades. På Göteborgs Spårvägar vet man ännu inte vad de kollisionerna berott på. – Jag har än så länge bara plockat in fakta om vad som hänt, inga orsaker till dem, säger Milan Buvac, utredare på Göteborgs Spårvägar. Kan man undvika att sådana här olyckor inträffar? – Ja, det kan man, bland annat genom att följa trafikreglerna och anpassa hastigheten. En del problem på olycksdrabbade platser kan man ju också bygga bort rent infrastrukturellt. I området vid Stigbergsliden har det skett ombyggnationer i flera omgångar, men olyckor kan ju ändå inträffa, säger Buvac.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro