ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

10 000 tjänar pengar på att döda på nätet

Anders Göransson · 5 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Att spela ”Counter-Strike” kan bli ett sätt att försörja sig på i framtiden om Gamelios vision infrias.

Att spela ”Counter-Strike” kan bli ett sätt att försörja sig på i framtiden om Gamelios vision infrias.


Ungdomar spelar Counter-Strike” med pengar som insats

klar

Artikellänk är kopierad

SPEL. Att skjuta folk och ta deras pengar blir alltmer populärt – på nätet. Intresset ökar för PC-spel över internet med pengar som insats.I nätpokerns spår har flera företag på senare tid lanserat möjligheter att vinna eller förlora pengar på populära datorspel som ”CounterStrike” och ”Quake” – spel som går ut på att skjuta ihjäl så många fiender som möjligt.

Företaget Gamelio, som introducerade möjligheten att spela om pengar i december i fjol, uppger sig redan ha omkring 10 000 registrerade medlemmar, varav ungefär hälften är svenskar.Skickliga ”Counter-Strike”-spelare har länge haft möjligheten att tjäna pengar, men det har mest handlat om turneringar där de tävlande träffas på en fysisk plats och spelar om prispengar. Det nya är att man kan sitta hemma framför datorn och satsa.Gamelios affärsidé går ut på att spelarna satsar pengar och att företaget tar 10–20 procent av beloppen i avgift. Insatsen i en vanlig turnering kan ligga på 5–10 euro och vinnaren tar hem 50–100 euro.– Det är väl inget någon kan försörja sig på i dagsläget. Men det finns folk i dag som kan dryga ut sin kassa med tiotusentals kronor i månaden. Vår vision är att man om några år ska tycka att det är lika tråkigt att spela ”Counter-Strike” utan pengar som det är att spela poker utan pengar, säger Gamelios vd Martin Bunge-Meyer.

Datorspelsbranschen har ögonen på fenomenet.– Det är intressant, men jag kan också tycka att det är problematiskt. Jag ser redan att man blandar ihop vanliga datorspel med pengar, och jag tycker att det finns fundamentala skillnader. Ur vårt perspektiv vill vi inte komma in på en diskussion om att folk spelar bort hushållskassan, säger Per Strömback, tillförordnad vd för MDTS, en branschorganisation för tv- och datorspel.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro