ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

10-åring hotades till livet av granne

Petter Sundsten · 8 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tioårige Mikael hade spelat fotboll inne i sin lägenhet. Då kokade det över för grannen – som hotade kasta ut Mikael och hans kompisar från sjunde våningen.Grannen, som är i 50-årsåldern, har nu dömts till fängelse för olaga hot. Händelsen inträffade i Stockholm i april förra året.

Mikaels föräldrar handlade och under tiden var Mikael ensam hemma, men några kompisar till honom ringde på dörren flera gånger. – De hade stört mig genom att skrika och gapa och spela boll inomhus, sa den nu dömda grannen under rättegången.

Då kompisarna ringde på dörren blev grannen förbannad och gick upp till Mikaels lägenhet. Enligt Mikael sa grannen att om kompisarna gick in i lägenheten skulle han kasta ut dem från balkongen.

Om Mikael var ensam och gjorde ljud skulle han döda honom. Efter det slängde grannen in en tänd cigarett i lägenheten och smällde igen dörren.– Jag har varit rädd och haft svårt att sova på nätterna, sa Mikael i förhör.

Han ringde föräldrarna som larmade polis.Grannen har nekat till att ha hotat Mikael men medgett att han var högljudd.

Tingsrätten valde att tro på Mikael och dömde grannen, som sedan tidigare är dömd åtta gånger, till en månads fängelse. Tingsrätten såg extra allvarligt på att Mikael var ensam och därför extra skyddslös.

Fotnot: Mikael heter egentligen något annat.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro