ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

10 avgörande frågor som kan ge dig jobbet

Mary Örnborg · 28 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Istockphoto


klar

Artikellänk är kopierad

Anställningsintervjun är till ända och du kan äntligen andas ut. Men då kommer det ...– Har du några frågor? Det här kan vara just det som avgör om du får jobbet eller inte.Att avsluta en intervju med att säga att du redan har fått svar på alla dina frågor, när rekryteraren undrar om du har frågor att ställa, är nog det största felet du kan göra under en anställningsintervju.– Ställer man inte frågor under en anställningsintervju kan man uppfattas som ointresserad och oengagerad av jobbet. Ett hett tips är därför att redan innan man går till en anställningsintervju skriva ner ett antal frågor på ett papper som man tar med sig. När intervjun är klar kan man i lugn och ro beta av sina frågor, säger Carina Grip, rekryteringsansvarig på Elan IT i Göteborg.Intresse och engagemang är egenskaper som skattas högt hos arbetssökande. – Det är så viktiga egenskaper att en arbetsgivare eller rekryterare till och med kan tulla på viss kompetens eller andra egenskaper till förmån för just engagemanget och intresset som personen visar upp.Frågor är också ett bra sätt att demonstrera sina kvalifikationer och intelligens på men också att utmärka sig från sina konkurrenter.

Se därför till att lyssna noga på vad rekryteraren säger under anställningsintervjun så att du inte råkar ställa en fråga som du egentligen redan har fått svar på.– Upprepningar är totalt förbjudet. Upprepar man en fråga som man redan fått svar på signalerar man att man antingen inte lyssnar eller att man inte är kompetent att ta in information, säger Carina Grip.

Har man förberett sig och skrivit ner frågor som i slutet av intervjun visar sig vara besvarade, så grips inte av panik och börja ställa frågor till exempel om hur många semesterveckor man får. 

– Ett enkelt knep är att i stället fråga om hur rekryteraren ser på din profil. Fråga vad i din profil som rekryteraren inte tycker matchar det de söker. På så sätt får man dessutom ett muntligt kvitto på om man har en chans eller inte. Ett annat knep är att man mer specifikt frågar om vad arbetsuppgiften handlar om, utvecklingsmöjligheter eller till och med hur den som intervjuar själv utvecklats inom företaget, säger Carina Grip.

10 frågor att ställa

Kliacka på bilden för att se större version
Kliacka på bilden för att se större version
klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro