ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

10 gratisaktiviteter i Stockholm under höstlovet 2018

Natalie Demirian · 26 Okt 2018
Uppdaterad 26 Okt 2018

Foto: Pixabay


När det är höstlov, eller läslov som ledigheten vecka 44 numera heter, vill du så klart ha någonting att göra. Metro har listat tio aktiviteter i Stockholm under lovet. Bäst av allt? Alla är gratis!

klar

Artikellänk är kopierad

Naturhistoriska riksmuseet

Naturhistoriska riksmuseet har i vanlig ordning fullt med aktiviteter under lovet. Det hela startar igång redan fredagen den 26 oktober när museet håller kvällsöppet och besökarna får uppleva museet i ficklampans sken. Den som vill komma utklädd får gärna göra det.

När: Fredag 26 oktober klockan 18-21 Var: Naturhistoriska riksmuseet, Frescativägen 40

Serietecknarskola på bibliotek

Illustratören och serieskaparen Per Demervall, som bland annat ligger bakom serieböckerna om vikingaflickan Siri, håller i en tre timmar lång serietecknarskola på Sköndals bibliotek. Barn från 10 år och uppåt får skapa en egen superhjälte och en historia tillsammans med Per, som hjälper till med idéer och tips. Föranmälan till biblioteket behövs.

När: Onsdag 31 oktober klockan 13-16 Var: Sköndals bibliotek, Sköndalsvägen 91

Skattjakt på Stadsbiblioteket

I den runda bokhallen i biblioteket finns 15 gyllene böcker gömda och i varje bok finns det en magisk symbol. Hitta alla böcker och symboler för att lösa gåtan. Instruktioner finns på barnavdelningen. Den här skattjakten, som pågår under hela onsdagen, är särskilt lämpad för dig som gillar Harry Potter.

När: tisdag 30 oktober klockan 10-17 Var: Stadsbiblioteket, Sveavägen 73

Skaparverkstad i Kista

Här kan du umgås med andra, fika och göra armband för att synliggöra ”osynliga namn”. Biblioteket beskriver det som ett tillfälle för nyanlända och etablerade unga att träffas och skapa tillsammans. Du kan också göra armband med namn på vänner och familj, eller ett budskap du vill uttrycka.

När: 4 november klockan 15-17 Var: Kista bibliotek, Kista Galleria

Skräckskrivarverkstad

För orädda 11-15-åringar är det skräckskrivarverkstad på Haninge Kulturhus tillsammans med Åsa Anderberg Strollo, som har skrivit böcker som ”Hoppas” och mysrysare som ”Svart sommar” och ”Varm vinter”. Hon kommer att lära deltagarna sina bästa tips för att skriva skräck och bygga spänning. Föranmälan behövs.

När: fredag den 2 november, 12.30-16 Var: Haninge Kulturhus, Poseidons torg 8

Djur från Skansen på besök i Enskede

Har du drömt om att klappa en orm, eller kanske en spindel? Nu har du chansen. Från Skansen tar Kerstin Hellman med sig just en orm och en spindel till Enskede bibliotek. Hon berättar om djuren och om du vågar kan du få klappa dem!

När: 31 oktober klockan 14-15 Var: Enskede bibliotek, Dalens allé 10

Höstlov på Skansen

Skansen erbjuder gratis inträde för barn under 15 år under hela lovet och det pågår mängder av aktiviteter under hela veckan. På deras hemsida står det att du bland annat kan lyssna på kusliga berättelser i stugorna, delta i pyssel och ”möta invånarna i den sjukdomsdrabbade staden”.

När: Hela lovet, se Skansens hemsida för dagar och tider för aktiviteterna Var: Skansen, Djurgårdsslätten 49-51

Lov på Riksidrottsmuseet

Det är fullt ös på Riksidrottsmuseet under lovet. Gratis verkstad för att göra din egen serie, filmklubb varje dag, boktips, högläsning, tipspromenader och femkamp … det finns något för de flesta. Kolla in deras hemsida innan för att se vilka åldersgränser som finns.

När: Se kalendarium på hemsidan Var: Riksidrottsmuseet, Djurgårdsbrunnsvägen 26

Armémuseum

Under lovet kan du på Armémuseum hänga med på ”dramatiserade familjevisningar” till mobförråd och kupongtrassel i andra världskrigets Sverige, göra en egen flagga i deras textilverkstad, följa med på barnvisningar genom Sveriges krigshistoria eller ”leta efter ledtrådar i jakten på krigsbytet”.

När: Se tider och åldersgränser på deras hemsida Var: Armémuseum, Riddargatan 13

Träffa Clara Henry i Solna

Författaren, youtubern och programledaren Clara Henry besöker biblioteket i Solna Centrum under lovet. ”Hon tar upp viktiga och ibland obehagliga sanningar, försöker få bort tabun kring ’den pinsamma mensen’ och står upp för kvinnliga rättigheter”, står det i beskrivningen. Åldersgränsen är 12 år och föranmälan behövs.

När: 2 november klockan 18-19 Var: Solna stadsbibliotek, i Solna Centrum.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro