ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

10 tips under höstlovet i Göteborg 2018

Jesper Lögdahl · 26 Okt 2018
Uppdaterad 26 Okt 2018

Foto: Pixabay


När det är höstlov, eller läslov som ledigheten vecka 44 numera heter, vill du så klart ha någonting att göra. Metro har listat tio aktiviteter i Göteborg under lovet. Och bäst av allt är att det mesta är gratis.

klar

Artikellänk är kopierad

Världskulturmuseet

Día de muertos är ju en form av halloween-firande fast kanske med lite mer tyngd. Högtiden firas i Mexiko och är en dag med total feststämning för att hylla de döda. På Världskulturmuseet kan du under veckan få lära dig allt om denna högtid och nu på söndag visas dessutom Disneys ”Coco” som utspelar sig just under denna dag.

Södra Vägen 54

Universeum

Under lovet, med start den 27 oktober, får kemi, fysik, biologi och teknik en läskig tvist när Universeum bjuder in till ”Creepy science”. Huset är späckat med aktiviteter. Det blir nervkittlande quiz om verklighetens vampyrer och massor av annat oväntat. Nytt för i år är även matning av pirayor, en fisk kan äta upp en människa på några minuter. Scary roligt!

Södra Vägen 50. Pris: Barn 135 kr (över tre år) Vuxen 190 kr.

Botaniska Trädgården

Trots höstens intåg blommar det i trädgården, just nu är det höstkrokus och cyklamen, så ta chansen att se dessa i Botaniska nästa vecka. Och gå dit på onsdagkväll och se växthusen när det skymmer, perfekt eftersom det är halloween. Dessutom finns Pumpakvalkaden – en utställning om och med pumpor.

Carl Skottsbergs gata 22A

Hagateatern

Stina Wirsén är en av landets största illustratörer som även gör grymma barnböcker. Nu har ett av hennes verk, ”Leka tre”, blivit föreställning. Har du barn mellan tre och sex år så kan du gå och se en teater om en oundviklig och välbekant konfliktsituation – vem som får vara med i leken och vem som blir utanför. En personlig favorit.

Södra Allégatan 2. Pris: 120 kronor

Plikta

Man behöver inte ränna runt med barnen på massa museer, teatrar eller andra evenemang om man inte vill, det går lika bra att göra en lekutflykt och då är ju Plikta det givna valet. En av stans absolut bästa och största lekplatser. Dessutom ligger det en djurpark bara ett stenkast bort. Succédag!

Slottsskogen

Stall Adam

Om du är 10 -16 år gammal och är sugen på att rida ska du ta dig till Hisingen och Stall Adam. Där är det två grupper per dag, klockan 10:00-11:00 och klockan 11:00-12:00, som gratis får pröva på att vara ryttare. Och du behöver varken erfarenhet eller utrustning. Hör dock av dig innan till stallet så de finns plats.

Tuvevägen 200

Hammarkullens bibliotek

Han slog igenom 2007 med låten ”My cool” och har varit förband åt Jay-Z och nu kommer Adam Tensta till Hammarkullens bibliotek. På torsdag mellan 19.00 till 20.30 föreläser artisten för de som vill. Om han också kommer att sjunga lite återstår att se, men hur som helst låter det ju väldigt intressant.

Hammarkulletorget 62B

Adas musikaliska teater

På onsdag ges teaterföreställningen ”Hon som jag såg i spegeln ”på Adas. En föreställning om mötet med kärleken om att möta sin egen spegelbild och inte känna igen sig själv och att hitta sin väg och bygga ett liv. Kan vara viktigt med lite djup i livet även om det är lov. Gå dit. Gratis för alla upp till 16 år.

Konstepidemins väg 6

Kulturhuset Kåken

Det här hörni, är något alla vill gå på – Harry Potter-maraton! Under tisdagen visas de tre första rullarna av denna klassiska mastodontserie. Mellan filmerna om den underbare trollkarlen är det dessutom ett quiz inspirerat av filmerna och karaktärerna. Börjar 11.00 på förmiddagen och slutar 19.30. Ett perfekt tidsfördriv.

Kålltorpsgatan 2

Stadsbiblioteket

I samband med lovet är det ju också halloween och då behövs det såklart skräckinjagande pyssel att hänga upp hemma. Och på måndag blir det pyssel när Rrrrrysligaste klubben tar plats i verkstan på stadsbiblioteket. Alla över fyra år får komma och låta kreativiteten flöda och göra det bästa pysslet som passar för bjud- eller busdagen.

Götaplatsen 3

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro