ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

100 000 människor till Globen i helgen

Tobias Sahlén · 28 Feb 2014
Uppdaterad 28 Feb 2014

100 000 besökare förväntas strömma till Globenområdet i helgen. Detta när både Avicii och Drake ger konserter samtidigt som Djurgården och AIK spelar hockeymatcher. Det kan med andra ord bli trångt på gator, vägar och i kollektivtrafiken.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Ska du på något av evenemangen? Var då ute i god tid och förvänta dej trängsel i området. Det är i alla fall vad polis, arrangörer och kollektivtrafik rekomenderar.

– Vi kommer ha reurser är från söderortspolisen där i vilken omfattning vet jag inte just nu, sägre Lars Byström på Stockholmspolisen.

De är dock inte oroliga inför helgen.

– Nej det är inte den typen av evenemang som till exempel fotbollsmatcher. Men det finns alltid en viss fara när det rör sig mycket folk på samma plats och olyckor kan hända. Därför kommer vi finnas där, säger Lars Bystöm.

SL har satt in extra avgångar i tunnelbanan för att klara av trycket.

– Det gäller både fredagen och lördagen och vi kommer också att köra med långa tid, berättar Lovisa Åbom på SL.

Inte heller Stockholm Globe Arenas är oroliga utan ser fram emot vad som väntar.

– Det kommer att gå bra. Vi har preppat för det här tillsammans med arrangörerna länge nu, säger Daniel Stålbo, marknads- och kommunikationschef på Stockholm Globe Arena.

Han rekomenderar vidare besökarna att följa deras twitterfeed för senaste rapporterna om trafikläget.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro