ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

100-åring jagade iväg falsk polis

John Lindblom · 11 Maj 2012
Uppdaterad 11 Maj 2012
Den nu åtalade mannen greps i samband med en trafikkontroll i Sundsvall. Nu åtalas han för att ha stulit 170 000 kronor av gamlingar.

Den nu åtalade mannen greps i samband med en trafikkontroll i Sundsvall. Nu åtalas han för att ha stulit 170 000 kronor av gamlingar. Foto: Scanpix


En 45-årig man ska ha åkt på stöld-turné och lurat äldre människor att han var polis. Han greps i samband med en poliskontroll. Nu åtalas han.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen, som är från västra Stockholm, åtalas för grova stölder, stöldförsök och  föregivande av allmän ställning. – Han erkänner ingenting i förhör, säger åklagare Jonas Svanfeldt till Metro. Sammanlagt handlar det om 17 målsägande i 90-årsåldern och uppåt. I ett av de misslyckade stöldförsöken enligt åklagaren, ska en 100-årig kvinna lyckats förhindra stöldförsöket genom att motta iväg den falske polisen med hjälp av en griptång och därefter larma sin omgivning. De 17 målsägande bosatta i Stockholmsområdet samt städer i norra Sverige ska ha bestulits på sammanlagt närmare 170 000 i kontanter och andra värdesaker. Gärningsmannen ska i de flesta fallen utgett sig för att vara polis på olika sätt och därefter bett att få komma in i bostaden och sedan lyckats komma över kontanter, målsägandens bankomatkort samt andra värdesaker. Den åtalade stockholmaren greps i samband med en trafikkontroll i Sundsvall 31 januari år. Han hade då enligt åtalet varit ute på ”stöldturne” sedan den 4 december då en 87-årig man i cent-rala Stockholm bestals på kontanter, bland annat via bankomatuttag. Åklagaren stöder åtalet bland annat på telefontrafik samt bilder från övervakningskameror från bankomater. Ytterligare värdesaker där man inte kunnat spåra ägarna,  har beslag- tagits.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro