ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

100 bud i Mellerud

Tomas Lundin · 8 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Hallå där Mikael "Mellerudssräcken" Karlsson

klar

Artikellänk är kopierad

... ordörande för partiet Förändring Mellerud, som lämnat in inte mindre än 100 medborgarförslag som kommunen måste behandla lagom till semestern

Varför? – Jag hindrades från att valrörelsen 2006, eftersom jag satt i fängelse, men jag tänkte att: Fan, jag kan driva min politik ändå. Kommunen har ju en policy som gör att de är skyldiga att utreda alla förslagen.Ett par av förslagen är till exempel lägre lön till kommuntjänstemän och kartläggning av deras arbetsdagar. Du är inte bara bitter? – Nej jag är inte bara bitter. Om man jobbar privat har man någon hök som vakar över axeln hela tiden, det borde vara samma sak i kommunen.Du vill bland annat ha en jukebox på torget och gratis bio. Är förslagen genomförbara? – Ja, allt är genomförbart. Kommunen har slängt en massa pengar på annat skit, bland annat ett spa för tio miljoner.Har du stöd från invånarna? – Ja, jag känner ett starkt stöd. Mina medborgarförsag företräder alla, utom kanske skelögda och dvärgar, brukar vi säga skämtsamt. Du släppte en kommunkritisk bok "Hårda bud i Mellerud", som har samma namn som kommunens slogan. Hur går det i den fajten? – Det går görbra! Böckerna är slutsålda, har ju fått lite draghjälp från kommunen där. Nu måste man gå till kommunens bibliotek för att få tag i den.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro