ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

100 fick salmonella på näringslivs-julbord

John Lindblom · 23 Dec 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ansedda Hotel Dorchester i London.
Ansedda Hotel Dorchester i London.Foto: Scanpix

Totalt över 100 personer insjuknade nyligen efter Svenska handelskammarens årliga julbord i London.

Drygt var femte gäst av totalt 500 inbjudna misstänks ha smittats av salmonella efter att ha drabbats av illamående, feber och andra typiska salmonellasymtom.Jullunchen, med flera svenska näringslivstoppar inbjudna, serverades på femstjärniga lyxhotellet Dorchester.

Hotellet har ännu inte fått tillbaka provsvaren men misstänker att de svenska gästerna blev sjuka av hårdkokta ägghalvor som var kontaminerade med salmonella.– Ingenting är bekräftat med eftersom flera av de insjuknade påvisat salmonella vid provtagning hos läkare talar allt för att samtliga 100 drabbade smittats av just salmnella, säger pressansvarige Peter Sandberg på Svenska Handelskammaren i London.Jullunchen genomfördes 4 december och de allra flesta gäster har nu tillfrisknat helt och hållet. Förutom reprsentanter från svenskt näringsliv med verksamhet på brittisk mark deltog flera hundra inbjudna tjänstemän och styrelserepresentanter från bland andra storbankerna Nordea och Handelsbanken i Stockholm.Jullunchen på lyxhotellet Dorchester hade svenskt tema som kostade 95 pund per företagsgäst.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro