ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

100 hundar skulle bli uppätna – räddades av kvinna som köpte allihop

Emma Kirkhoff · 22 Jun 2015
Uppdaterad 22 Jun 2015

Hundra hundar räddades under helgen från att tvingas avsluta sitt liv på en tallrik på en hundköttsfestival i Kina. I sista stund lyckades en kvinna köpa hundarna fria från slakt.

klar

Artikellänk är kopierad

Hundar på väg till slakt vid förra årets fetsival i Yulin.
Hundar på väg till slakt vid förra årets fetsival i Yulin.Foto: TT/AP

Det var i lördags som kvinnan betalade motsvarande nära 9 000 kronor för att de hundra hundarna skulle tvingas avsluta sitt liv på den hårt kritiserade hundköttsfestivalen i staden Yulin i södra Kina, rapporterar nyhetsbyrån AFP, enligt Time.

LÄS MER
Hundar och katter stjäls och slaktas till förbjuden matfestival

Tusentals hundar dödas och äts under festivalen, som går av stapeln i Yulin under sommarstolståndet varje år. Men festivalen får motta hård kritik både utomlands och hemma i Kina, och olika grupper av djurrättsaktivister har de senaste åren gjort sig kända för att besöka festivalerna och köpa hundra fria från slakt – precis som 65-åriga Yang Xiaoyun gjorde i lördags. 

Det är lagligt att äta hundkött i Kina, men enligt välgörenhetsorganisationen Animal Asia kommer majoriteten av det hundkött som äts i landet från stulna och bortsprungna husdjur. Djuren behandlas mycket illa – de tvingas leva i små burar och förgiftas eller blir ihjälslagna innan de går till slakt.

Omvärlden har reagerats starkt på nyheter om hur illa hundarna behandlas innan de äts. Under hashtaggen #StopYulin2015 i sociala medier engagerar sig bland andra den brittiska komikern Ricky Gervais för att festivalen ska gå i graven. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro