ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

100 kronor i ersättning för kalla juldygn

Moa Kärnstrand · 29 Jan 2014
Uppdaterad 29 Jan 2014
100 spänn i ersättning för kalla juldygn Ulla Jansson Ekroth och Siv Holmlund är två av hyresgästerna på Länkharvsgatan i Angered som är arga efter att bara fått drygt en hundralapp i ersättning efter dagar av 16 grader inomhus.

100 spänn i ersättning för kalla juldygn Ulla Jansson Ekroth och Siv Holmlund är två av hyresgästerna på Länkharvsgatan i Angered som är arga efter att bara fått drygt en hundralapp i ersättning efter dagar av 16 grader inomhus. Foto: Christina Blom


De frös i över en vecka när inomhustemperaturen låg runt 16 grader. Ersättningen från Hyresvärden: 100 spänn. Hyresgästerna på Länkharvsgatan i Angered är förbaskade.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro berättade i början av året om hyresgästerna på Länkharvsgatan i Angered, som runt helgerna får bo i temperaturer nedåt och på 16 grader inomhus. Hyresvärden Poseidon lovade då ersättning. Nu har ersättningen kommit - och kritiken låter inte vänta på sig. – 106 kronor! Jag hade iskallt i 12 dygn och jag får 106 kronor. De borde skämmas, det är otroligt, säger Siv Holmlund, en av hyresgästerna på Länkharvsgatan. När Metro träffar henne har hon många grannar på besök i lägenheten, men inte alla vågar ställa upp på bild. De har alla fått runt hundra kronor i ersättning för den kylslagna julhelgen. Enligt överenskommelsen som hyresvärdarnas förening, SABO, har med hyresgästföreningen ska en hyresgäst få ersättning med 100 procent för dagar då temperaturen sjunker under 16 grader. Anledningen att de boende på Länkharvsgatan bara får en hundring är, enligt Poseidon, att det helt enkelt varit så kallt under endast en dag. – De dagar det är mellan 18 och 20 grader gäller 10 procents ersättning. Så vi har slagit ut alltihop på de sex dagar det handlar om och då blir det 12 procent av dagshyran i ersättning, säger Jan Nilsson, områdeschef för Angered hos Poseidon. Runt en hundring för de flesta boende. – Det är en skymf. Jag hade under 16 grader i 12 dygn och vissa i 13 dygn, säger Siv Holmlund. Enligt Jan Hansson ska nu Poseidon titta en gång till på ersättningen, efter att en hyresgäst hört av sig om lägre temperaturnivåer under perioden. Dock finns det enligt Jan Hansson inga andra sätt att ta reda på vilka temperaturer det faktiskt varit i lägenheterna än hyresgästernas egna loggar. – Men bara två gäster av 28 har hört av sig till oss och klagat på ersättningen, säger han. – Men är han riktig eller? Vi är missnöjda alla på gården och många har hört av sig, säger Siv Holmlund.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro