ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

100 meter i klackar

Susanna Mattsson · 15 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Hallå där …

klar

Artikellänk är kopierad

… Charlotta Flinkenberg, chefredaktör på Glamour som i dag arrangerar 100-meters-loppet Stiletto run i Kungs-trädgården i Stockholm. Iklädda högklackat tävlar 200 kvinnor om vinsten, shopping för 100 000 kronor.

Varför måste man ha högklackat på sig när man springer så mycket snabbare i ett par rejäla gympaskor?– Den typen av lopp finns ju redan. Rätt många kvinnor går ju med högklackat både till fest och till vardags och det är faktiskt rätt svårt. Vi tycker att de som klarar av det borde belönas.

Hur hög ska klacken vara för att man ska få delta?– Det finns rigorösa regler för att man inte ska fuska. Klacken ska vara minst sju centimeter hög mätt från insidan och 1,5 centimeter breda nedtill. Inga kil- eller klossklackar alltså.

Skaderisken verkar vara ganska hög i ett sådant här lopp. Finns sjukvårdspersonal på plats?– Jodå, det finns bered-skap för att ta hand om stukningar och skrubbsår. Man får komma ihåg att loppet bara är 100 meter så skaderisken är inte jättehög.

Det är bara kvinnor som får delta. Luktar lite diskri-minering.– Det är ju första gången vi arrangerar. Nästa år funderar vi på ett transaheat, eller ett mansheat med glada amatörer. Och kanske ett kändisheat.

klar

Artikellänk är kopierad

Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro