ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

100 programmerare med rätt kort på hand

Mia Odeh · 10 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Elen Kiisler och Dan Segolsson är båda självlärda programmerare. Därför vet de att det inte är cv:n som räknas hos dem som rekryteras. 

Elen Kiisler och Dan Segolsson är båda självlärda programmerare. Därför vet de att det inte är cv:n som räknas hos dem som rekryteras.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Nätpokerföretaget Bwin behöver ett hundratal nya programmerare, men för att hitta de vassaste räcker det inte med ett välförfattat cv.– Visst är skolkunskap viktigt, men det är skillnad på någon som programmerat hemma sedan 14 års ålder för skojs skull och någon som valt programmering som ett karriärdrag, säger Dan Segolsson, chef för Development Labs på nätpokerföretaget Bwin.

Han är övertygad om att de allra vassaste programmerarna inte alltid har en akademisk examen i ryggen. Själv är han i princip självlärd och hamnade på Bwin efter en karriär som bilmekaniker.– Ju roligare och enklare det är att vara på jobbet, desto bättre är det för arbetsmiljön, säger Dan Segolsson.

När han inte sitter vid sitt skrivbord ger han själv utlopp för sitt spelintresse under fredagsölet tillsammans med kollegerna, till exempel Elen Kiisler.

Hon är en självlärd utvecklare som hoppade på webbvågen redan 1995. Nu är hon teknisk projektledare sedan ett år tillbaka och dementerar bestämt in-grodda uppfattningar om att programmerare bara skriver kod hela dagarna.– Nej, det är mycket mer än så att jobba här. Det går snabbt, det händer mycket och jag har lärt mig massor sedan jag kom hit, säger hon.Nu står företaget på gränsen till en omfattande expansion, men man saknar ett hundratal programmerare. Det kan tyckas märkligt att det krävs så mycket personal för att driva en sajt, men det tekniska system som ligger bakom den synliga delen av företaget beskrivs av vd:n Carl Klingberg som sanslöst komplex.– Det är fullt jämförbart med bankvärlden. Tusentals transaktioner sker samtidigt och över 10 miljoner pokerhänder spelas varje dygn, det kräver kompetens, säger han.När företaget rekryterar är arbetslivserfarenhet inom området ett plus, men det är arbetsproverna som avgör. Det är inte vad du har gjort, utan vad du kan göra som räknas.

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro