ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

100-tals barn rädda för sommarlovet

Hanna Göransson · 11 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Sommaren är en tuff tid för många utsatta barn. Pojken på bilden har inget samband med artikeln.

Sommaren är en tuff tid för många utsatta barn. Pojken på bilden har inget samband med artikeln. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Skolavslutning betyder inte bara sommarlov. För en del barn väntar en tuff sommar. I examenstider hör hundratals barn av sig till BRIS.– Utsatta barn blir mer utsatta på sommaren, säger Cecilia Nauclér, presschef på BRIS, Barnens rätt i samhället.

Tiden runt skolavslutningen är en tuff period. BRIS får hundratals samtal i samband med skolavslutningarna. – De barn som har det jobbigt hemma har en fristad på skolan, säger Cecilia Nauclér. Den försvinner på sommaren.

Redan innan skolan slutar hör en del barn av sig som oroar sig för sommarlovet.

Dessutom blir det jobbigt att nästan alla skolkamraterna längtar efter sommaren. – Det blir en dubbel utsatthet, säger Cecilia Nauclér.

Från Brismejlen

”Jag har inget att göra. Alla är bortrest som jag brukar va med och då får jag känslan jag kanske inte har så mycket kompisar. Det känns ensamt. Får snart ångest inom mej.”

”Varken jag eller min bror trivs ett dugg hos pappa. Han blir sur jättelätt, då skriker han så man blir rädd och slutar inte förns man grinar. Har har väldigt dåligt med pengar. Vi känner oss inte trygga här. ”

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro