ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

103-åriga bloggaren Dagny har utsetts till årets senior: Hedradande

Evelina Pålsson · 27 Jan 2016
Uppdaterad 28 Jan 2016
Dagny Carlsson på premiären av Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

Dagny Carlsson på premiären av Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Foto: TT


Dagny Carlsson från Solna är inte som alla andra hundraplusare. Genom sin blogg och dokumentärserien om hennes liv i SVT har hon blivit känd i de svenska hemmen och nu har hon utsetts till årets senior.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag har 103-åriga Dagny Carlsson över 1,1 miljoner besökare på sin blogg. En blogg som ledde till att hon fick sitt liv dokumenterat i SVT serien ”Det är inte så dumt att bli gammal – Livet börjar vid hundra”.

Allt började strax efter att Dagny fyllt 100 år.

– Jag gick på en datorkurs och sa till min lärare att jag vill lära mig att blogga. Då sa hon att hon var tvungen att lära sig först och sedan hjälpte hon till att lansera mig, säger Dagny.

Hon hade inte en tanke på att bloggen skulle göra succé.

– Jag gjorde det mest för mitt egna nöjes skull, säger Dagny som alltid haft en lust efter att få skriva.

► LÄS MER: Susannah, 116: "Ät bacon så lever du länge"

I dag blir hon inbjuden till olika premiärer och galor.

– Det roligaste är att folk känner igen mig och tror att jag har blivit kändis. Det hade jag aldrig väntat mig, säger Dagny.

Hennes blogginlägg läses av alla åldrar.

– Jag får så snälla kommentarer att jag blir alldeles häpen. Barn och ungdomar skriver att jag är deras idol och tanter att jag är deras föredöme, säger hon.

På sin blogg presenterar hon sig själv som en tuff tant som gillar det mesta, från opera till samtal om både roliga och svåra saker. Dagny är änka och har ingen familj kvar i livet och tack vare bloggen är hennes liv nu roligare och mindre ensamt. Hennes vänner tycker det kul att det går bra för henne men har inte själva börjat blogga.

► LÄS MER: Pensionär hällde råttgift i grannens pool

– När jag sätter mig ner framför datorn har jag i regel inte en aning om vad jag ska skriva. Men så trillar det ner en tanke som jag känner att jag vill dela med mig av, säger hon.

Tycker du att fler äldre borde blogga?

– Ja om de har något att prata om. Skriver de bara om vad de gör från morgon till kväll så blir det inte roligt, säger Dagny.

Den 27 januari utsågs Dagny till årets senior av tidningen Veteranensläsare. Vilket är SPF Seniorernas medlemstidning.

– Jag känner mig väldigt hedrad. Det hade jag inte förväntat mig jag trodde att Kvartersdoktorn skulle vinna, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro