ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

11 000 islänningar på Facebook: Vi kan ta emot varsin flykting

Alva Forsberg Fierro · 1 Sep 2015
Uppdaterad 1 Sep 2015
Förra månaden meddelade den isländska regeringen att de ska ta emot 50 flyktingar från Syrien under 2015 och 2016.

Förra månaden meddelade den isländska regeringen att de ska ta emot 50 flyktingar från Syrien under 2015 och 2016. Foto: TT


Tusentals islänningar kräver i en Facebookgrupp att regeringen tar emot fler flyktingar.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra månaden meddelade den isländska regeringen att de ska ta emot 50 flyktingar från Syrien under 2015 och 2016. Det är alldeles för lite tycker Bryndis Bjorgvinsdottir, som startat en kampanj och grupp på Facebook där hon kräver att regeringen ska ta emot fler, rapporterar The Telegraph.

– Jag tror att folk har fått nog nu av att se nyheter från Medelhavet och flyktingläger där människor dör. De vill att något ska hända, sade Bryndis Bjorgvinsdottir till de isländska tv-kanalen RUV.

På bara 24 timmar anslöt sig tusentals islänningar till gruppen som var villiga att erbjuda husrum och mat. I skrivande stund har gruppen 11 000 medlemmar vilket motsvarar ungefär 3,4 procent av Islands befolkning.

LÄS MER: Flyktingar attackeras dagligen: ”Folk tar ut sitt raseri på de svagaste”​

”Jag är en ensamstående mamma med en sexårig son. Vi kan ta emot ett barn i nöd. Jag är lärare och kan lära barnet att prata och läsa isländska och anpassa det till det isländska samhället. Vi har kläder, en säng, leksaker och allt vad ett barn behöver”, skriver en mamma i Facebookgruppen.

Islands välfärdminister Eyglo Hardardottir sa till RUV att de nu ska se över erbjudandena på Facebook och att regeringen kommer att överväga om man ska ta emot fler flyktingar än vad man tidigare meddelat. – Jag har gjort det klart och tydligt att jag inte vil nämna någon siffra men vi kommer att undersöka alla möjligheter att välkomna fler flyktingar, sade Eyglo Hardardottir.

LÄS MER: Flyktinghatet skakar Tyskland: "Jag känner mig inte trygg"

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro