ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

11-årige Kevin ger sjuka barn en bättre julafton

Maria Forsström · 22 Dec 2011
Uppdaterad 22 Dec 2011
I onsdags överlämnade Kevin Hansson sina julklappar till barnen på avdelning 19 på Hudiksvalls sjukhus.

I onsdags överlämnade Kevin Hansson sina julklappar till barnen på avdelning 19 på Hudiksvalls sjukhus. Foto: Ulf Borin / Hudiksvalls Tidning


Kevin Hansson har tillbringat mycket tid på sjukhus. Nu vill han ge andra sjuka barn en bättre jul. Han har sparat pengar till julklappar.

klar

Artikellänk är kopierad

På grund av underfunktion i bukspottkörteln tillbringade elvaåriga Kevin Hansson långa tider på Hudiksvalls sjukhus som liten. Han kommer ihåg hur tråkigt det var att inte ha något att leka med och ville göra något bra för barnen.

– Jag tänkte att alla som är där nu i alla fall ska få ha det roligt i jul, säger Kevin.

Så i somras började han spara pengar och panta flaskor och burkar, och i veckan packade han upp sina paket på avdelningen.

– Det blev allt från docksäng, dockor och filmer till lastbilar, traktorer och djur.

Kevin Hansson har inte ens några önskningar till sig själv inför julafton.

– Det jag önskar mest är att alla barnen ska ha det bra och få vara med familjen och äta god mat. Och att de borde vara friska egentligen.

Kevins julbrev (brevet har kortats något):

Till barnen på Hudiksvalls sjukhus avdelning 19: ”När jag var liten föddes jag med en annorlunda mage och låg ofta här på avd 19, jag minns att det var väldigt jobbigt. Jag tänker ofta på barn som måste vara här, och jag kom på i somras att jag ville göra något bra för barnen som måste vara på sjukhuset. Det var då jag började spara små slantar och pantade burkar å så där. Så jag vill bara säga, även om det är jättetråkigt när man ligger här sjuk så hoppas jag att just du ska ha lite roligt med de saker jag köpt. Jag har försökt hitta något som kan passa många. God jul och gott nytt år önskar Kevin från Färila.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro