ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

11-åringens Xbox blev stulet efter inbrott – då köpte polisen ett nytt

Aron Andersson · 3 Dec 2015
Uppdaterad 27 Dec 2015

Foto: Memphis Police Department


När 11-åringen och hans mamma var i kyrkan bröt sig tjuvar in i deras hus och stal bland annat pojkens Xbox. När polisen upptäckte att pojkens favoritspel blivit stulna bestämde de sig för att ge honom en tidig julklapp.

klar

Artikellänk är kopierad

11-åriga Tontrevian Campbell och hans mamma var i kyrkan i Memphis, USA i söndags när inbrottstjuvar tog sig in i deras hus. När de kom hem upptäckte de att flera saker hade stulits, bland annat pojkens Xbox.

– När vi frågade pojken om han skulle få en ny Xbox i julklapp svarade han ”Nej, min mamma har inte råd. Allt hon tjänar går till att betala räkningarna”, säger polisen Jerry Graves, en av de som var på plats efter inbrottet, till tv-kanalen WMC Action News.

►LÄS MER: Kurt, 13, skulle få Xbox – men budet behöll det för sig själv

De insåg att pojken var mer upprörd för sin mammas skull än för att tv-spelskonsolen var stulen och bestämde sig för att göra något snällt för honom. I ett inlägg på Facebook beskriver polisen i Memphis hur de skramlade till ett nytt Xbox och tre spel. När butiken fick höra varför de köpte spelkonsolen slängde personalen in en extra handkontroll gratis.

– Att bara kunna lätta på en del av det som tyngde honom och att hjälpa familjen nu, i jultid, det var verkligen en överväldigande känsla, säger Antonio Martin, den andra polisen på plats.

Polisen delade med sig av ett filmklipp från när pojken fick sitt nya Xbox på Facebook, och inlägget där de beskriver händelsen har delats tusentals gånger.

– Jag är verkligen tacksam för den generositet som visades min son, säger pojkens mamma till WMC Action News.

►LÄS MER: Test: Xbox One – så bra är nya spelkonsolen

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro