ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

11 citykrogar riskerar höga böter

John Lindblom · 16 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ARBETSMILJÖ. Elva innerstadskrogar i Stockholm vägrar att ågärda de brister som Arbetsmiljöverket fann i slutet av 2005 i samband med ett större inspektionsprojekt. Det handlar om bristande rutiner kring ergonomi, hot och våld samt säkerhetsrutiner för hantering av farliga kemikalier och köksmaskiner.

Samtliga elva krögare riskerar nu höga bötesbelopp för sitt trots. – En restaurang har redan fått ett föreläggande. Övriga kommer också att få ett om de inte åtgärdar bristerna, säger Solveig Johansson, enhetschef på Arbetsmiljöverket i Stockholm. Totalt granskades 140 Stockholmsrestauranger. 750 krav ställdes totalt, ytterst få restauranger fick helt godkänt.

De elva restauranger med böteshot över sig har trots flera påminnelser ignorerat inspektörernas krav, däribland en av Sveriges mest kända lyxkrogar. – Allt detta handlar om viktiga punkter som rör personalen, säger Solveig Johansson. Våldsamma bråk mellan personal och kroggäster rapporteras in regelbundet, liksom arbetsskador efter alldeles för tunga lyft och påfrestande fysiska sysslor. – Om de inte bättrar sig omgående får vi förelägga med viteshot.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro