ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

11 saker du kan unna dig – om du är miljonär

Metro · 5 Jul 2017
Uppdaterad 19 Jul 2017

Foto: Shutterstock/IBL


Vad skulle du köpa om du var rik? Om du behöver inspiration så har vi listat sakerna som sätter guldkant på livet som mångmiljonär. Vad sägs om en jätteyacht, en trampolinpark eller ett fossil?

klar

Artikellänk är kopierad

1. Njut på din gigantiska lyxyacht

Foto: Alamy/IBL
Foto: Alamy/IBL

Varför nöja dig med en liten yacht när du kan få en stor? Oljemagnaten Roman Abramovitj yacht Eclipse är världens, numera näst, största yacht och har inte bara två helikopterplattor, en stor swimmingpool, biosalong och en u-båt utan även ett omfattande säkerhetssystem med bland annat skydd för missiler. Om Roman Abramovitj inte vill sälja sin flytande leksak till dig kan du trösta dig med att den går att charta för omkring 15 miljoner kronor i veckan.

2. Utmana kompisar på sällskapsspel – tillverkat i guld

Foto: Splash News/IBL
Foto: Splash News/IBLFoto: Splash News/IBL

För brädspelentusiasten finns det ett spel som lockar lite extra: ett Monopolspel tillverkat helt i 18 karat guld. Allt är guld som glimmar på den här spelplanen, förutom prickarna i tärningarna – de är tillverkade av diamanter. Vad annars?

3. Utforska världen i ditt eget flygplan

Foto: Shutterstock/IBL
Foto: Shutterstock/IBL

Med ett eget flygplan kan du ta dig var du vill i världen – när du vill. Och med ett privatjet slipper du sitta ihopklämd som ett dragspel – här kan du sträcka på benen i en skön fåtölj medan du fördriver tiden med att titta på en film och äta en lyxig måltid.

4. Få proffsinredning hemma

Foto: Shutterstock/IBL
Foto: Shutterstock/IBL

Uttrycket att ”pengar kan inte köpa stil” måste ha kommit till innan professionella inredare blev ett yrke. Numera kan du ta hjälp en expert som förverkligar din bild av ditt drömhem – och som ser till att möblerna kommer på plats utan att du behöver skruva i en enda skruv.

5. Utforska havens djup med din privata u-båt

Foto: Shutterstock/IBL
Foto: Shutterstock/IBL

Som miljonär behöver inget stoppa dig – inte ens syrebrist under vattnet. Det löser du enkelt genom att köpa en liten, men lyxig, u-båt. Det finns företag som är specialiserade på att skräddarsy u-båtar till sina kunder som vill kunna ta med sin familj för att utforska kung Tritons rike.

6. Bli regent i ditt eget slott

Foto: Shutterstock/IBL
Foto: Shutterstock/IBL

Känns en sommartuga för basic? Köp ett slott! Runt om i Europa och övriga världen finns flera slott till salu. Välj själv om du vill köpa ett slott med 19 sovrum, eller bara fem stycken? Om det ska ha tinnar och torn, vallgrav eller en egen sjö?

7. Köp en trampolinpark

Foto: Shutterstock/IBL
Foto: Shutterstock/IBL

Har du också upptäckt hur kul det är att utmana tyngdlagen i en trampolinpark? När du är rik kan du köpa din egen! I USA finns flera underhållningscenter till salu. När du blir sugen på att studsa lite kan du enkelt ta din privatjet över Atlanten.

8. Semestra på din egen ö

Foto: Shutterstock/IBL
Foto: Shutterstock/IBL

Om ett slott eller en jätteyacht inte känns rätt kanske en privat ö kan locka mer? Köp din egen paradisoas i till exempel Karibien och njut av långa stränder där du garanterat slipper gå upp i ottan för att paxa solstolar.

9. Ropa hem ett dinosauriefossil

Foto: Shutterstock/IBL
Foto: Shutterstock/IBL

Har du tröttnat på ananaser och mässingdetaljer hemma och söker något mer rustikt? Ropa hem ett forntida dinosauriefossil på auktion. För omkring 30 000 kronor kan till exempel en tand från en Tyrannosaurus rex bli din. En inredningsdetalj som sätter en personlig prägel på ditt nya, stora hem.

10. Köp alla modemänniskors drömväska

Foto: Alamy/IBL
Foto: Alamy/IBL

Du behöver inte vara en fashionista för att känna till Hermés mest kända väskmodell – Birkin Bag. Den handtillverkade väskan är en klassiker döpt efter skådespelaren och sångaren Jane Birkin – och har en prislapp bestående av många siffror. Förra våren slog väskmodellen prisrekord när en Birkin tillverkad i vitt krokodilskinn såldes på auktion för 2,6 miljoner kronor.

11. Sippa champagne på din privata vingård

Foto: Shutterstock/IBL
Foto: Shutterstock/IBL

Champagne är en dryck som många förknippar med lyx. När du är rik kan du köpa din egen vingård i Champagne i Frankrike. Priset ligger på ungefär elva miljoner kronor per hektar – men för priset får du obegränsad tillgång till den bubblande lyxdrycken och kan dessutom sätta din egen etikett på flaskorna.

pil
Sugen på att spara pengar? Axo Finans hjälper dig att hitta bästa räntan på dina lån!

• Axo Finans är en oberoende låneförmedlare som förmedlar lån till Sveriges ledande låneinstitut och banker.

• Genom en enda ansökan får du låneerbjudanden från flera banker. Det är precis som att gå till Prisjakt eller Pricerunner för att få bästa möjliga pris när du till exempel ska köpa en ny tv.

Axo Finans samarbetar med banker och låneinstitut som kan erbjuda konkurrenskraftiga låneerbjudande. För dig som kund innebär det att du kan få ett eller flera låneerbjudanden med bra villkor.

Axo Finans är en nordisk aktör som har funnits sedan 2009 och samarbetar bland annat med Marginalen Bank, Sevenday Finans, Santander Bank, Spring Finance, Collector Bank, Frogtail, Bluestep, FOREX Bank, Wasa Kredit, Lendify och Nordax Bank.

• Genom att klicka på länken här under kan du snabbt och enkelt fylla i en ansökan som bara tar ett par minuter och sedan tar Axo Finans hand om resten. Ansökan är inte bindande och är helt kostnadsfri.

HÄRkan du läsa mer om Axo Finans och skicka in en ansökan för att hitta bästa räntan.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro