ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

11/11/11 kl 11.11.11: 11 par gifter sig

Fabian Bengtsson · 11 Nov 2011
Uppdaterad 11 Nov 2011
För Johanna Ardstål, 30, börjar bröllopsdagen tidigt med en tid hos frisören klockan åtta medan Markus Nicola,30, hoppas kunna ta det lugnt.

För Johanna Ardstål, 30, börjar bröllopsdagen tidigt med en tid hos frisören klockan åtta medan Markus Nicola,30, hoppas kunna ta det lugnt. Foto: christina blom


Massbröllop i Domkyrkan i Göteborg i dag – elva par framför prästen. 11/11/11 – snygga siffror i vigselbeviset. Metro har träffat ett brudpar.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag, den 11 november klockan 11 vigs 11 par i Domkyrkan i Göteborg. Höjdpunkten efter en lång tid av förberedelser för brudparet Johanna Ardstål och Markus Nicola. Metro träffade paret när Johanna testade frisyr inför den stora dagen. Paret förlovade sig på en strand i Turkiet 2008 och planen var egentligen inte ett storbröllop. Men när de fick chansen att gifta sig i Domkyrkan passade de på. Dessutom är dagens datum särskilt unikt för dem. – Det är på dagen fyra år efter att vi träffades, säger Markus. Jättebröllopet arrangeras av Innerstaden Göteborg. De elva paren anländer till Domkyrkan tillsammans, välsignas av prästen i grupp och vigs sedan var för sig. – Alla paren är helt olika och det är det som charmen med det här. Att få dela den här dagen med dem är något vi tar med oss resten av livet, säger Markus.

Ett magiskt datum – unikt i ett sekel

Ett magiskt datum – unikt i ett sekelKlockan 11.11.11 den 11/11/11. Ett unikt klockslag som blir samma baklänges vilket bara sker vart hundrade år. Världens undergång eller ett lycko­tal? – Siffror har alltid varit magiska och man har i alla tider använt dem inom trolldom, säger Susanne Nylund Skog, forskare på institutet för språk och folkminnen i Uppsala. I arkivet finns exempel ur trolldomsböcker där siffran elva har särskild kraft. En sjukdom från älvor botas med elva näversorter.Varför fixerar vi oss vid siffror i dag? – Vi människor vill gärna skapa betydelse i vårt liv mitt i kaoset.

klar

Artikellänk är kopierad

Fabian Bengtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro