ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

113 döda i flygkrasch över Svarta havet

Stockholm TT · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Planet var på väg in för landning i Sotji på ryska Svartahavskusten när det föll.

Räddningsarbetare letade efter överlevande på ett stormigt hav men en taleskvinna för ryska nödsituationsdepartementet sade att alla var döda enligt preliminära uppgifter. Rysk statlig tv visade bilder på räddningsarbetare som fiskade upp lik och delar av flygplanet.

Dåligt väder tros vara orsaken till flygolyckan. -Enligt alla beräkningar orsakades olyckan av extremt ogynnsamma meteorologiska förhållanden, sade Rysslands vice statsåklagare Nikolaj Sjepel enligt ryska medier. -Vi har ingen information som tyder på att det kan röra sig om ett terroristangrepp ombord på planet, tillade Sjepel. Ingen svart låda Anhöriga till en del av offren kom till Sotji i hopp om att kunna ta hem liken. Majoriteten av passagerarna var armenier och enligt ryska UD var 26 ryssar. Det förekom motstridiga uppgifter om huruvida det fanns ukrainare och georgier med på planet.

På eftermiddagen hade räddningsarbetare fortfarande inte hittat svarta lådan, som ger information om orsaken till olyckan. De resterande vrakdelarna ligger på omkring 600 meters djup enligt nödsituationsdepartentet. Departementet meddelade också att 46 lik hade tagits upp ur vattnet på eftermiddagen. Ösregn Planet var på väg till semesterorten Sotji från Armeniens huvudstad Jerevan när det försvann från trafikledningens radarskärmar på flygplatsen Adler i Sotji, sade räddningsverket.

Piloten avbröt sitt första landningsförsök på grund av den dåliga sikten i ösregnet över Sotji. Han tänkte återvända till Jerevan, men ändrade sig och beslöt sig för att trots allt göra ännu ett försök att landa sedan han fått veta att det klarnat upp över flygplatsen. Han vände planet mot Sotji igen och det var då det försvann från trafikledningens radarskärmar. Ingen nödsignal uppfattades.

Planet var en Airbus 320 tillhörigt Armavia, det största armeniska flygbolaget.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro