ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

113 dog i flygkrasch

Metro Stockholm TT · 6 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

113 dog i flygkrasch ª Störtade i Svarta havet ªOlyckan berodde på dåligt väder Alla ombord omkom när ett armeniskt flygplan störtade i Svarta havet natten till i går. 113 personer dog i olyckan som berodde på dåligt väder och inte på terrorism, sa myndigheterna. Planet var på väg in för landning i Sotji på ryska Svartahavskusten när det föll. Räddningsarbetare letade efter överlevande på ett stormigt hav men en talesman för ryska nödsituationsdepartementet sa att alla var döda enligt preliminära uppgifter. Rysk statlig tv visade bilder på räddningsarbetare som fiskade upp lik och delar av flygplanet. Dåligt väder tros vara orsaken till flygolyckan. ­ Enligt alla beräkningar orsakades olyckan av extremt ogynnsamma meteorologiska förhållanden, sade Rysslands vice statsåklagare Nikolaj Sjepel enligt ryska medier. ­ Vi har ingen information som tyder på att det kan röra sig om ett terroristangrepp ombord på planet, tillade Sjepel. Ingen svart låda

Anhöriga till en del av offren kom till Sotji i hopp om att kunna ta hem liken. Majoriteten av passagerarna var armenier och enligt ryska UD var 26 ryssar. Det förekom motstridiga uppgifter om huruvida det fanns ukrainare och georgier med på planet. På eftermiddagen hade räddningsarbetare fortfarande inte hittat svarta lådan, som ger information om orsaken till olyckan. De resterande vrakdelarna ligger på omkring 600 meters djup enligt nödsituationsdepartementet. Departementet meddelade också att 46 lik hade tagits upp ur vattnet på eftermiddagen. Planet var på väg till semesterorten Sotji från Armeniens huvudstad Jerevan när det försvann från radarskärmarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro