ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

12 år för ligans ledare

Daniel Olsson · 5 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Sväljarligans” huvudman dömd i går – får maxstraff för brottet

klar

Artikellänk är kopierad

KNARKBROTT. Ledaren för den liga som utnyttjat arbetslösa polska ungdomar som knarkkurirer dömdes i går till tolv års fängelse vid Mölndals tingsrätt. I ligans lägenhet i Amsterdam har ungdomar tvingat i sig mängder med kapslar fyllda med kokain eller heroin. Därefter har de så kallade sväljarna placerats på flyg till Sverige, Storbritannien, Irland, Italien eller Spanien.

Den 22 september förra året greps en av dem när han kom till Landvetters flygplats med 998 gram kokain i magen. Han berättade att en ung kvinna lockat honom och hans kompis till Amsterdam med löfte om ett välbetalt arbete och att ligan leds av en man med namnet ”Phil”. Under de närmaste veckorna kom ytterligare två unga polacker till svenska flygplatser med dryga kilot kokain eller heroin i magen. Och de hade liknande berättelser. En av de unga kurirerna har på plats lyckats peka ut ligans lägenhet i Amsterdam. I april greps slutligen den 25-årige huvudmannen ”Phil” av holländsk polis. Mannen döms för grovt narkotikabrott och anstiftan till grov narkotikasmuggling. Tolv års fängelse är maxstraffet för grovt narkotikabrott. Han ska även utvisas ur landet. Hans advokat Göran Insulan säger att domen med största säkerhet kommer att överklagas. 25-åringen anser sig felaktigt utpekad.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro