ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

1,2 miljoner svenskar instagrammar regelbundet

Marcus Carlsson · 19 Aug 2013
Uppdaterad 19 Aug 2013

Är du en ung kvinna som bor i Jämtland är det troligt att du använder dig av fotoappen Instagram. Nya siffror visar att majoriteten av användarna är kvinnor och att jämtlänningarna instagrammar mest.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Erik Mårtensson/Scanpix

Svartvita självporträtt och gryniga matbilder. Varje dag laddas det upp 45 miljoner foton på Instagram och 1,2 miljoner svenskar använder appen regelbundet.

En ny undersökning visar att 57 procent av dessa är kvinnor och nästan hälften är under 25 år. Flest användare i förhållande till befolkning finner man i Jämtland, följt av Stockholm och Västerbotten. Något som Ulf Lindholm, kommunikationskonsult och expert på sociala medier, ser en naturlig förklaring till.

– Jag minns när jag själv var liten, mina kusiner uppe i Norrbotten hade bättre koll på mode än vad jag hade fast jag bodde i en storstad. Bor man i ett litet samhälle så hittar man andra vägar för att följa trender, och där är Instagram en fantastisk kanal, säger han.

696 000 svenskar besöker Instagram varje dag och 920 000 minst en gång i veckan. Det visar en undersökning gjord av Orvesto Konsument som Dagens Media tagit del av. Kvinnorna är i majoritet och utgör 57 procent av användarna. Ulf Lindholm tror att Instagram delvis tagit över rollen som livsstilsblogg och därför lockat fler kvinnor än män.

– Instagram är i dag en plattform för livsstil, alltså kläder, matlagning och inredning. Där ligger kanske förklaringen till att det är övervägande kvinnor som använder det här då kvinnor generellt är mer intresserade av mode än vad män är, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro