ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

12 years a slave” öppnar Stockholms filmfestival

Ned Ehrbar/Metro World News · 6 Nov 2013
Uppdaterad 6 Nov 2013

I kväll drar Stockholms filmfestival i gång. Och eftersom årets tema på festivalen är frihet så öppnar de passande nog med filmen 12 years a slave”.

klar

Artikellänk är kopierad

Bland den imponerande rollistan i ”12 years a slave” finns namn som Michael Fassbender, Brad Pitt och Paul Giamatti men också Alfre Woodard. Hon spelar Mistress Shaw, en slav som lever som sin ägares fru och regerar över plantagen. Hur viktigt är det att berätta den här historien? – Jag tycker det är en gåva från Steve till publiken i Nordamerika, Karibien och Europa eftersom vi glömmer att slavhandeln var en stor triangel. Det var inte bara ett fåtal personer i Södern som var inblandade. Alla var inblandade för det var den dominerande ekonomin då, säger Alfre Woodard. Hur mycket kände du till om personer som din rollfigur? – Jag visste att ibland när frun i huset gått bort eller inte var närvarande så var konkubinen kvinnan i huset. Men jag visste inte att en slav kunde bli husfru. Det var nytt för mig. En som också spelar hustru i ”12 years a slave” är Sarah Paulson. Hon är Mistress Epps, den småsinta och defensiva frun till Michael Fassbenders onde plantageägare. Det var inte så här du drömde om att det skulle vara som Michael Fassbenders fru? – Absolut inte. När jag berättade för folk att jag skulle spela i en film som heter "12 years a slave” och spela Michael Fassbenders fru så hann jag aldrig berätta vad den handlade om. Alla sa "Vänta, vänta, vänta. Får du kyssa honom?" Och jag fick säga, "Det är inte en sådan film, så tyvärr inte". Men ur skådespelerisynpunkt så var det allt jag kunnat hoppas på. Har du någonsin spelat något så våldsamt som du gör i den här filmen? – Nej, aldrig. Och jag hoppas att jag aldrig kommer att göra det igen, även om jag känner att det var väldigt viktigt för berättelsen att scenen blev så stark, för att verkligen visa vad som uthärdades.

klar

Artikellänk är kopierad

Ned Ehrbar/Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro