ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

120 hemlösa efter branden i Malmö

Metro · 28 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Brandorsaken ännu oklar

klar

Artikellänk är kopierad

Räddningstjänsten ägnade sig åt eftersläckning hela dagen.
Räddningstjänsten ägnade sig åt eftersläckning hela dagen.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

En månad innan jul har drygt 120 Malmöbors hem försvunnit i lågorna.Drygt 120 människor står utan bostad efter branden på Potatisåkern i Malmö natten till i går. De hänvisas nu till tillfälliga boenden på hotell eller hos vänner och familj.

Den eldhärjade fastigheten drog mångas blickar till sig under gårdagen. Små bränder blossade upp och räddningstjänsten ägnade dagen åt eftersläckning och undersökning. Ett åttiotal lägenheter är drabbade. – De boende är självklart ledsna, men förvånansvärt samlade, sa Susanne Rikardsson, informationsansvarig på MKB.

I går kunde några av hyresgästerna, tillsammans med personal från räddningstjänsten, ta sig in i huset för att hämta viktiga tillhörigheter, såsom medicin.

När en återflyttning kan ske är oklart. Enligt Rikardsson har andra fastighetsbolag hört av sig och erbjudit sin hjälp med lägenheter.Den tekniska undersökningen inleds i dag. Ärendet är rubricerat som mordbrand.

Fler bränder att vänta i jul

Borås, Landskrona och Malmö. Tre höghusbränder inom loppet av ett par dagar som alla spred sig från vinden. Och fler bränder är att vänta inför julhelgen.

Förra året inträffade 179 julbränder, varav 113 orsakades av levande ljus, ofta på grund av kvarglömda ljus från frukost, berättar  Malin Bengtsson, på Svenska Brandskyddsföreningen.     

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro