ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

13-åriga Madison med Downs syndrom sjunger mot alla odds – och världen älskar henne

Åsa Larsson · 5 Feb 2015
Uppdaterad 5 Feb 2015
Madison Tevlin.

Madison Tevlin. Foto: Youtube


klar

Artikellänk är kopierad

​13-åriga Madison Tevlin har Downs syndrom och har därmed mycket svårare att göra ljud ifrån sig. Ändå sjunger hon – och hennes röst har nått ut till miljoner människor.

Youtube-filmen där kanadensiska Madison Tevlin sjunger en cover på John Legends låt “All of me” har setts av över 4,8 miljoner människor och nu intervjuas 13-åringen av medier från hela världen. Till och med kändisar som Ashton Kutchner har uppmärksammat henne.​

I den första intervjun i media säger hon till Torontobaserade CP24.com :

– Jag förväntade mig inte så mycket.

Men Tevlins sång har hyllats, inte för att den är perfekt utan för modet och svårigheterna som Madison överkommer.  ​Människor med Downs syndrom kan nämligen sällan sjunga på grund av att det krävs en mycket större ansträngning från deras sida för att åstadkomma ljud, enligt välgörenhetsorganisationen   Down Syndrome Education International .

– Jag sjunger hela tiden. Min mamma och pappa hör mig jämt sjunga, varenda dag. Därför håller vi på med sånglektioner. De sa att jag var så högljudd att jag måste ta sånglektioner, berättar Tevlin.

Här kan du se videon med Madisons tolkning av "All of me":

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro