ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

13-åring hackade till sig lösenord – får sommarjobb på bank

Jesper Lindqvist · 9 Maj 2019
Uppdaterad 9 Maj 2019
13-åringen som kom över 35 000 användarnamn och lösenord har nu fått sommarjobb på en bank.

13-åringen som kom över 35 000 användarnamn och lösenord har nu fått sommarjobb på en bank. Foto: Michael Weber/imageBROKER/REX


Den norska tonåringen kom över 35 000 användarnamn och lösenord. Detta fick kommunen att larma polisen, och pojkens dator beslagtogs. Nu har 13-åringen fått sommarjobb på norska Sbanken.

klar

Artikellänk är kopierad

Historien utspelade sig i norska Bergen under våren för ett år sedan.

En 13-åring skolelev kom via skolans nätverk över 35 000 användarnamn och lösenord tillhörande elever och skolanställda i kommunen.

Detta fick kommunen att kontakta polisen, varpå pojkens dator togs i beslag. Enligt NRK fick kommunen i sin tur betala ett vite på 1,75 miljoner kronor för bristande datasäkerhet.

”Uppenbart att han har talang”

Nu har den 13-årige skoleleven fått sommarjobb – på en norsk bank. Det är den nätbaserade Sbanken som vill ge pojken möjlighet att utveckla sina färdigheter inom it-säkerhet.

– Det är uppenbart att han har talang på ett kompetensfält vi satsar stort på, säger bankens digitaldirektör Christoffer Hernæs till NRK.

Via sin pappa har pojken meddelat att det är ett fantastiskt jobberbjudande och att han ser fram emot att börja jobba på banken.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro