ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

13-åring lade råttgift i mjölken – fick 12 år

Johanna Åfreds · 16 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hon lade råttgift i klasskamraternas mjölk. Nu har 13-åriga Holley Sweeney dömts till tolv års ungdomsfängelse, rapporterar AP. Händelsen, som klassas som försök till mord, inträffade på Daly Middle School i den lilla staden Lakeview i södra Oregon förra hösten. Allt började med att Holley Sweeney och hennes ett år yngre kompis Stephanie Quesnoy blev osams med några andra tjejer i samma mellanstadieklass. Orsaken till fejden var enligt åklagaren David Schutt att Sweeney och Quesnoy varit på en fest där de andra flickorna sprutat raklödder i håret på dem.

FÖRDES TILL SJUKHUS Tankarna på hämnd förverkligades strax senare i skolans lunchmatsal. Vid måltidens slut upptäckte klasskamraterna nämligen att det låg gröna kulor i botten på mjölkglasen som de nyss druckit ur och slog larm. Det konstaterades då att mjölken spetsats med råttgift och flickorna fördes till sjukhus. Senare har både Holley Sweeney och Stephanie Quesnoy erkänt att de velat döda klasskamraterna. Enligt åklagaren har en psykolog konstaterat att den unga Holley Sweeney har svårt att skilja mellan vad som är rätt och fel. Rätten bedömer att tilltaget var väl överlagt och har nu dömt 13-åriga Holley Sweeney att tillbringa åren fram till hon fyller 25 år på Hillcrest Girl’s school. Sköter hon sig kan det dock hända att hon blir fri tidigare. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Åfreds
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro