ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

13-åring misstänkt för rån på Hisingen

Tobias Andersson Åkerblom · 8 Sep 2014
Uppdaterad 8 Sep 2014
Rånet ska ha skett i Eriksberg på Hisingen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Rånet ska ha skett i Eriksberg på Hisingen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: TT


En 13-årig och en 14-årig pojke togs under måndagen in till förhör misstänkta för rån i Eriksberg på Hisingen den 15 augusti. En jämnårig ska blivit av med dyra kläder – och ungdomarna fick inte ens vara på platsen för sina föräldrar.

klar

Artikellänk är kopierad

På måndagen skickade åklagaren en begäran om att pojkarna, som hade hämtats av polisen tidigare på dagen, skulle få ett juridiskt ombud.

"OBS att det är MYCKET BRÅDSKANDE", skrev hon i handlingen. De båda pojkarna satt då på polisstationen på Vågmästareplatsen och väntade på förhör. Nu har de förhörts av polisen och försatts på fri fot.

Polisen misstänker att de rånade en jämnårig person på dyrbara kläder den 15 augusti på Sörhallstorget i Eriksberg.

– De är åtråvärda de här dyrbara kläderna som de har på sig, säger Ulf Börjesson vid Hisingspolisen.

Eftersom brottsrubriceringen är rån och inte stöld så finns det åtminstone hot inblandat i det misstänkta brottet. Polisen vill dock inte kommentera om pojkarna ska ha varit beväpnade. 

Polisen identifierade de misstänkta pojkarna via sociala medier.   

Den yngsta av de två har precis fyllt tretton och är hemmahörande på Hisingen. 14-åringen kommer från Angered.  I Åklagarmyndighetens papper står det att rånet skedde i Västra Frölunda – men det är en lögn som fabricerades för att någon eller några av de inblandade förbjudits att åka till den riktiga platsen av sina föräldrar, enligt polisen.

– De här ungdomarna fick inte åka till Eriksberg och då sa de att det hade skett på ett annat ställe, säger Ulf Börjesson. 

På grund av deras låga ålder så handlar det inte om en förundersökning om brott utan om en utredning enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare. Ingen av dem förekommer i några tidigare mål vid Göteborgs tingsrätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro