ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

13-åring stoppade pedofil – polisanmälde chattaren

Petter Sundsten · 2 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Flickan hade kontakt med mannen över msn. Men i stället för att nappa på hans erbjudande om pengar för att ta av sig kläderna så polisanmälde hon honom. 

Flickan hade kontakt med mannen över msn. Men i stället för att nappa på hans erbjudande om pengar för att ta av sig kläderna så polisanmälde hon honom. 


Nu åtalas 30-åringen för att ha försökt köpa sexuella tjänster

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen raggade på internet. En ung flicka satte stopp för framfarten. Nu åtalas han för att ha försökt köpa webbsexfilmer av över tusen flickor.– Han tog kontakt med mig på nätet, säger ett av hans offer, den 13-åriga flickan.Mannen åtalas också för att ha försökt köpa sexuella tjänster av den 13-åriga flickan. Han avslöjades i våras då flickan polisanmälde honom.

Sedan december förra året raggade mannen, som är 30 år, efter flickor på bland annat den kända ungdomssajten Snuttis.com. Sedan årsskiftet har han tagit kontakt med runt 1 100 flickor. De yngsta var så unga som tolv år.

Efter att ha träffat flickorna på snuttis fortsatte den 30-årige debattören att prata med dem på msn-chatten. Där erbjöd han flickorna pengar för att få dem att ställa upp på nakenfilmer över en webbkamera.

Enligt åklagare Christina Voigt har flickorna varit mellan 12 och 17 år.Debattören har tidigare varit politiskt aktiv i ett av ungdomsförbunden. Numera är han en flitig bloggare där han diskuterar många samhällsfrågor.

Enligt Christian Voigt har inga av flickorna nappat på erbjudandena.– Det är i vart fall inget som har framkommit, säger hon.

Mannen förnekar brott, men har gått med på att han har skrivit meddelandena. Enligt honom själv ville han inte att flickorna skulle posera för honom.– Det var bara själva chattandet jag gick i gång på, säger 30-åringen själv i förhör.

Experten: Lär dina barn källkritik

Röj aldrig identiteten och acceptera aldrig att bli kränkt. Det är experten Ewa Thorslunds råd till oroliga föräldrar.

– Det absolut viktigaste är att engageras sig i vad barnen håller på med, säger hon.Ewa Thorslund är en av författarna till den nya boken ”Säker på nätet”, som ges ut av Bris, Friends, Rikskriminalpolisen och Medierådet.

Där finns handfasta tips hur föräldrar ska hantera barnens IT-värld. 

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro