ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

13-åringar knivhögg klasskamrat – kan få 65 års fängelse

Hugo Ewald · 11 Aug 2015
Uppdaterad 11 Aug 2015
Waukesha i amerikanska Wisconsin.

Waukesha i amerikanska Wisconsin. Foto: Alamy


Efter att två 13-åriga flickor försökte knivmörda en klasskamrat för att tillfredsställa ett spöke föreslår domaren att de ska dömas som vuxna. Det betyder att de riskerar 65 år i fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

I maj 2014 lurade två då tolvåriga flickor in en vän i skogen i amerikanska Waukesha. Anledningen var för att de vile tillfredsställa internetfenomenet Slender man som de trodde talade till dem och skulle skada deras familjer om de inte dödade sin vän, rapporterar NBC News.

Väl i skogen knivhögg flickorna vännen nitton gånger. Ändå överlevde kompisen.► LÄS MER: 24-årig mamma gungade sin döda son – i flera timmar

Nu föreslår domaren i fallet att de två nu trettonåriga flickorna ska dömas för mordförsök av högsta graden, som vuxna. Döms de som vuxna riskerar de 65 år i fängelse.

Flickornas advokater protester nu mot förslaget och menar att det skulle vara ett alldeles för hårt straff och att flickorna skulle få bättre behandling inom ungdomsvården. ► LÄS MER: Martina, 38, dödade sin mamma: ”Folk tror att jag är psyksjuk”

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro